BMW i3 - 4 stele Euro NCAP
28.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Nu mai putin de 11 automobile au fost testate in ultima perioada, de catre organismul european specializat in evaluarea sigurantei oferite de automobile, Euro NCAP. Majoritatea dintre acestea au primit calificativul maxim, de 5 stele, insa au fost si cateva surprize.

Noile compacte Peugeot 308 si Mazda 3 au fost cotate cu 5 stele la general, in timp ce micul crossover Ford Ecosport si noul model electric BMW i3 nu au trecut de pragul celor 4 stele. Un caz aparte l-a reprezentat micul MPV Mercedes Citan Kombi, care a fost reevaluat, primind acum 4 stele, dupa ce anul trecut punctase doar pentru 3 stele.

La randul lor, Ford Tourneo Connect si varianta hibrid a lui Mitsubishi Outlander (PHEV) au primit 5 stele. Noul Nissan Note si varianta business a lui Volkswagen T5 au primit 4 stele. In fine, seducatoarele Maserati Ghibli si Infiniti Q50 au fot cotate si ele cu 5 stele.

Nu putem incheia fara a remarca scorul oarecum sub asteptari al lui BMW i3. Principalele probleme de securitate care au depunctat acest model sunt, conform Euro NCAP, la impactul lateral si la cel din spate. Masina a mai pierdut puncte si la capitolul etichetare si informare, precum si la protectia pietonilor.

Foto: captura YouTube.com

Distribuie acest articol!