Cea mai mare rechemare din istoria VW
15.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Volkswagen va rechema in service, pentru remedieri, 2,64 milioane de automobile. Doua sunt motivele rechemarilor care, dupa toate probabilitatile, constituie cea mai mare actiune de acest gen din istoria VW: o problema semnalata la transimisa DSG si o mica interventie electrica.

Din totalul de 2,64 milioane de masini rechemate, 1,6 milioane au probleme cu transmisia DSG (cu dublu ambreiaj). Solutia gasita de constructorul german consta in inlocuirea uleiului sintetic cu cel mineral. Se pare ca uleiul sintetic poate cauza anumite probleme, in special in tarile cu clima umeda (China, Asia de Sud-Est) si unde traficul se desfasoara foarte mult in ritm de "stop and go".

Sunt afectate de aceasta rechemare mai multe modele VW dotate cu transmisia DSG in 7 trepte (DQ200), in special Polo si Golf. De asemenea, vor fi rechemate si modele cu DSG de la celelalte marci din grup.

In paralel, VW a mai initiat o alta rechemare, care vizeaza 800.000 de exemplare Tiguan, majoritatea vandute in China. In cazul acesta este vorba de o simpla inlocuire a unei sigurante fuzibile.

Distribuie acest articol!