Cum a fost facuta reclama Volvo cu Van Damme
17.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

O reclama la un revolutionar sistem de directie implementat pe camioanele Volvo face furori pe internet. Spotul il are ca erou pe celebrul Jean-Claude Van Damme, care face o cascadorie intr-atat de spectaculoasa, incat multi isi pun intrebarea daca filmarea e reala sau mai degraba o "facatura".

Cascadoria lui Van Damme, care la 53 ani face spagatul intre retrovizoarele a doua tiruri aflate in mers, este cat se poate de autentica si a fost realizata chiar de la prima filmare. Bineinteles, Van Damme a fost asigurat cu cabluri, care au fost "sterse" in postproductie. Pregartirile au necesitat 3 zile, dar filmarea a durat doar 15 minute, in zori, pentru a prinde lumina speciala a soarelui, pe un aeroport inchis din Spania. Ca fond sonor s-a folosit piesa Only Time (Enya). Filmul poarta semnatura agentiei de creatie Forsman & Bodenfors.

Cei de la Volvo Trucks au dorit ca deplasarea sa aiba un factor de dificultate cat mai ridicat, asa ca au cerut ca cele doua camioane sa se deplaseze cu spatele. Asa se face ca, pe langa Van Damme, filmul mai are doi eroi, pe soferi, stiind cat de dificil este sa te deplasezi cu spatele, la volanul unor mastodonti pe roti.

Volvo isi promoveaza astfel revolutionarul sistem de directie care combina servodirectia hidraulica cu un motor electric controlat de un computer. Motorul primeste nu mai putin de 2.000 de impulsuri pe secunda din partea senzorilor de la bord, permitand un control extrem de precis.

De remarcat si modul de difuzare a reclamei, pe YouTube.com. Volvo Trucks a initiat o serie de filme publicitare realizate in acest stil. Primul o prezinta pe campioana mersului pe sarma, Faith Dickey, traversand un cablu intins intre doua camioane Volvo.

Foto: YouTube.com

Distribuie acest articol!