F1, Abu Dhabi: Dubla Red Bull, Vettel invingator!
03.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Calificarile au inceput dupa amiaza pe lumina si s-au terminat pe intuneric, la fel ca si cursa, aceasta fiind o caracteristica a etapei de la Abu Dhabi. Mark Webber (Red Bull) a luat startul in Marele Premiu de la Abu Dhabi din pole position, pilotii de la Red Bull ocupand primele doua locuri pe grila. Dar iata Top 10 din calificari: Webber, Vettel, Rosberg, Hamilton, Raikkonen (a fost descalificat si a plecat de pe ultima pozitie a grilei), Hulkenberg, Grosjean, Massa, Perez, Ricciardo.

In cursa, nicio surpriza: Vettel s-a instalat in frunte inca din primul viraj si a reusit sa-si conserve avantajul fara mari dificultati. Asadar, inca o cursa en fanfare pentru deja campionul mondial 2013. Aceeasi situatie s-a consemnat si in cazul echipei campioane mondiale de anul acesta, Red Bull, care a reusit dubla si, implicit, maximul de puncte, pe circuitul Yas Marina, cu Vettel pe primul loc si cu Webber al doilea. Podiumul a fost completat de Rosberg, care a realizat un nou rezultat excelent pentru Mercedes.

Prin aceasta victorie, Vettel a egalat un record detinut de Michael Schumacher din 2004: sapte curse la rand castigate. Cele mai multe succese consecutive le are italianul Alberto Ascari, noua, dar recordul sau a fost stabilit in doua sezoane, 1952 si 1953. Sebastian Vettel a ajuns la a 37-a victorie in cariera, 11 fiind obtinute in 2013.

Urmatoarea cursa, penultima din acest sezon, este programata pe 17 noiembrie, la Austin, in SUA. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi la Abu Dhabi, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Abu Dhabi 2013:
 1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 2. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault)
 3. Nico Rosberg (Mercedes)
 4. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 5. Fernando Alonso (Ferrari)
 6. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
 7. Lewis Hamilton (Mercedes)
 8. Felipe Massa (Ferrari)
 9. Sergio Perez (McLaren-Mercedes)
10. Adrian Sutil (Force India-Mercedes)

Clasament piloti:
1. Sebastian Vettel 347 p.
2. Fernando Alonso 217 p.
3. Kimi Raikkonen 183 p.

Clasament constructori:
1. Red Bull Racing-Renault 513 p.
2. Mercedes 334 p.
3. Ferrari 323 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!