Mio Spirit 697, asistentul perfect la drum lung
03.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Intamplarea a facut sa testam acest model mai mult decat ne programasem initial. Mai exact, aparatul nostru “de serviciu” a suferit clasicul accident, fiind scapat pe ciment chiar inaintea unei lungi deplasari prin Europa. Asa ca Mio Spirit 697 LM Truck, ca sa folosim denumirea completa, a trebuit sa-si faca treaba intr-un circuit de peste 5.000 de kilometri, si nu pentru doar cateva sute de kilometri, cum intentionam initial.

Trebuie sa recunoastem ca am fost oarecum circumspecti cand l-am pornit si am introdus prima destinatie, deoarece era ceva complet nou pentru noi. De la meniu, interfata si harta, si pana la modul de ghidare sau ecranul luminos de 5 inch, totul era altceva decat ce stiam noi pana atunci (folosim in mod curent iGO Primo, instalat pe un Smailo HD).

Scurta perioada de acomodare am parcurs-o… din mers, dupa care a urmat revelatia. Mio este foarte placut la utilizare, intuitiv atunci cand trebuie sa-i ceri ceva anume si prietenos in a-ti arata ceea ce cauti. Asa ca, in scurt timp, colaborarea noastra cu noul aparat GPS se derula ca si cum… ne-am sti de-o viata!

Marele atu al lui Mio Spirit 697 este, de departe, serviciul TMC preinstalat. Serviciul este gratuit pe viata si vine instalat pe mai multe modele Mio Spirit. Traffic Message Channel (TMC) este un sistem care ofera informatii cu privire la problemele de trafic de pe principalele autostrazi (accidente, ambuteaje sau lucrari rutiere) si pune la dispozitia utilizatorilor posibilitatea recalcularii rutei. Atunci cand datele sunt integrate direct intr-un sistem de navigatie, informatiile despre trafic pot fi utilizate in calcularea traseului. Astfel, dispozitivul GPS prezinta rute alternative pentru a evita incidentele din trafic. Serviciul TMC este codat digital folosind sistemul FM-RDS prin unde radio conventionale.

Si au fost, intr-adevar, cateva situatii “extreme”, in care acest sistem ne-a informat in timp util despre ce ne astepta pe autostrazile aglomerate din Germania, Franta, Austria sau Olanda. Mai mult, ne-a oferit si solutii inteligente de ocolire a respectivelor zone cu probleme, ceea ce ne-a fost de un imens ajutor.

Un alt argument in favoarea aparatelor Mio Spirit este actualizare pe viata a hartilor prin serviciul Mio Lifetime Map Update, astfel incat utilizatorii vor beneficia de actualizarea hartilor, fara niciun cost suplimentar.

Am amintit pana aici doar cateva dintre functiile de top oferite de Mio Spirit 697. Lista este insa lunga (vezi mai jos), iar pe noi acest aparat ne-a convins dupa prima proba la care l-am supus. Ce-i drept, o proba de foc, de-a lungul si de-a latul Europei. Dar si-a facut datoria cu brio, fara sa-i putem reprosa absolut nimic!

FUNCTIILE DE TOP – Mio Spirit 697
Actualizare pe viata a hartilor
Gaseste-mi masina
Port AV
Langa mine
SmartRoutes
Alegerea rutelor
Cautare dupa cuvinte cheie
O noua abordare a benzilor si a bifurcatiilor
Planificatorul de calatorie
Asistenta la parcare
Bluetooth
Usurinta în utilizare
LearnMe Pro
MP3 si video player
Mergeti chiar mai departe pe jos
Tastatura QuickSpell
Harti de închiriat
Serviciile MioMore

Distribuie acest articol!