Raliul Sibiului 2014 - o noua provocare
15.11.2013
        
Distribuie acest articol!   

Raliul Sibiului se afla in fata unei mari provocari. In 2014, cea mai spectaculoasa si dificila etapa pe macadam din Romania se va desfasura la finalul lunii februarie, pe zapada, si a fost inclusa pentru a doua oara consecutiv in randul celor mai bune etape din Europa.

Eurosport Events, promotorul Campionatului European de Raliuri, a publicat calendarul editiei din 2014, iar Raliul Sibiului a fost inclus pentru a doua oara consecutiv in calendarul ERC. In 2014 sunt programate 12 etape: trei pe zapada si gheata, doua pe macadam, patru pe asfalt si trei pe suprafata mixta.

Raliul Sibiului 2014 este programat in perioada 27 februarie – 1 martie si va fi a treia etapa din Campionatul European de Raliuri, dupa cele din Austria si Letonia. Impreuna cu aceste etape, Raliul Sibiului 2014 este inclus si in ERC Winter Challenge, o competitie care va avea si un clasament separat, plus premii speciale pentru echipajele inscrise. "Am avut intotdeauna in plan sa crestem numarul de etape programate in lunile de iarna, pentru ca raliurile pe zapada si gheata sunt extrem de spectaculoase. Am vrut sa gasim o solutie la probele dure din Romania si atunci cand organizatorul Raliului Sibiului a acceptat sa mute evenimentul in februarie a facut sens sa lansam ERC Winter Challenge si sa incurajam pilotii sa participe. Se vor acorda puncte si premii separate, iar dupa etapa de la Sibiu va exista un campion al etapelor de iarna. Faptul ca la Sibiu vom avea o speciala pe Transfagarasan este fantastic pentru ca eu cred ca este cel mai spectaculos drum din lume pentru o proba de raliu, o combinatie intre Pikes Peak si Alpe d’Huez la ciclism, si, da, va fi in ERC in 2014”, a spus Francois Ribeiro, directorul de dezvoltare pe motorsport in cadrul Eurosport Events.

In afara etapei de la Sibiu, alte sapte etape din 2013 au ramas in Campionatul European de Raliuri si in 2014. In plus, Raliul Acropolis, Circuit of Ireland Rally si Raliul Ciprului revin in calendar. La acestea se adauga si auto24 Rally Estonia, o etapa complet noua in ERC.
 
"Inca nu am definitivat programul editiei din 2014 a Raliului Sibiului, dar este clar ca vom avea o proba speciala pe Transfagarasan. Pentru noi este extrem de important ca Raliul Sibiului este a fost inclus in calendarul european si in cel mai scurt timp vom pune la punct detaliile pentru etapa de la sfarsitul lunii februarie", a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului, etapa a treia din Campionatul European de Raliuri 2014.

Calendar ERC 2014 – provizoriu*
Int. Jannerrallye (Austria) asfalt/zapada 3-5 ianuarie
Liepaja (Letonia)macadam/zapada 31 ianuarie – 2 februarie
Sibiu (Romania) macadam/zapada 27 februarie -1 martie
Acropolis (Grecia) mixt 28-30 martie
Circuit of Ireland (Marea Britanie) asfalt 1 7-19 aprilie
Acores (Portugalia) macadam15-17 mai
Geko Ypres (Belgia) asfalt 19-21 iunie
auto24 Estonia (Estonia) macadam 17-19 iulie
Barum (Cehia) asfalt 29-31 august
Cyprus (Cipru) mixt 17-19 septembrie
Valais (Elvetia) mixt 23-25 octombrie
Tour de Corse (Franta) asfalt 6-8 noiembrie
 
*pana la aprobarea definitiva de catre Consiliul Mondial FIA, pe data de 5 decembrie

Distribuie acest articol!