Jaguar i-a dat replica lui Mercedes
19.12.2013
        
Distribuie acest articol!   

Pentru a explica avantajul sistemului Magic Body Control, Mercedes a creat recent un spot publicitar in care a folosit… gaini! Filmuletul, montat pe muzica Dianei Ross, a facut furori la momentul lansarii, cu cateva luni in urma. Desigur, aproape toti cei care vedeau spotul erau contrariati de ineditul situatiei – niste banale gaini folosite pentru a exemplifica efectele unui sistem de ultima generatie!

Amplasat pe cea mai noua generatie Clasa S, Magic Body Control dispune de o suspensie ultra-confortabila si de o stabilitate iesita din comun, care dau masinii un aer de… covor zburator. Toate bune si frumoase, doar ca ideea cu gainile nu a scapat netaxata. Cei care s-au incumetat sa dea o replica, sub forma unei parodii, au fost cei de la Jaguar. Mai precis, reprezentantii Jaguar din Statele Unite, acolo unde in publicitate sunt permise referirile la concurenta directa.

Parafrazand reclama Mercedes, Jaguar isi incheie spotul cu urmatorul mesaj: „Magic Body Control? Noi preferam reflexele feline”. De ce, veti afla vizionand spotul. Pentru cei care nu stiu reclama Mercedes, am postat mai intai acest spot, iar sub el se afla cel lansat mai apoi, de Jaguar.

Ramane de vazut daca Mercedes va da, la randul sau, vreo replica la aceasta parodie. In schimb, cei de la Jaguar au dat o neasteptata lovitura de imagine, facand sa se vorbeasca de brandul lor. De ce nu, poate efectul se va vedea si la vanzari, care sunt net inferioare celor ale gigantului german.

Foto: captura YouTube.com


UPDATE: Iata ca raspunsul celor de la Mercedes-Benz a aparut mai repede decat ne asteptam. De data aceasta, sub forma unei reclame print, postata pe contul de Facebook al companiei. Imaginea este insotita de un comentariu in care se face referire la mandria celor de la Jaguar, legata de reflexele de felina.


Replica propriu-zisa se regaseste in imagine, unde un jaguar sta in calea unei limuzine Mercedes. Textul, cu trimitere la sistemul de optimizare a franarii PRE-SAFE, pus la punct de Mercedes, suna cam asa: "Pentru ca reflexele de felina nu sunt suficient de rapide". Un raspuns elegant, trebuie sa recunoastem!

Distribuie acest articol!