LaFerrari - cea mai valoroasa dintre capodopere!
11.12.2013
        
Distribuie acest articol!   

Atunci cand arta se intalneste cu lumea automobilelor, Ferrari joaca intotdeauna un rol principal. Acest lucru a fost confirmat la un spectacol pus in scena in perioada 5-8 decembrie, la Miami, in cadrul expozitiei anuale Art Basel Miami, una dintre cele mai importante evenimente din calendarul cultural si artistic international.

La ultimul etaj al 1111 Lincoln Road, arhitectii studioului Herzog & de Meuron au recompus spatiul intr-un parc auto deschis, unde masinile au fost transformate in sculpturi de catre mari artisti moderni si contemporani din intreaga lume, inclusiv Damien Hirst, Keith Haring, Cesar si Kenny Scharf.

Spectacolul, numit "Piston Head: Artists Engage the Automobile", nu a avut doar patronajul Ferrari, ci printre capodoperele expuse a existat una care incapsuleaza chintesenta caracteristicilor care fac din marca de la Maranello un brand unic in lume – inovatii tehnice, performanta, stil futurist, fiorul condusului. Cu alte cuvinte, LaFerrari!

Spectacolul a fost deschis pana pe 8 decembrie si a inclus lucrari ale urmatorilor artisti: Ron Arad, Bruce High Quality Foundation, Cesar, Dan Colen si Nate Lowman, Keith Haring, Damien Hirst, Virginia Overton, Olivier Mosset/Jacob, Kassay/Servane Mary, Richard Phillips, Richard Prince, Tom Sachs, Salvatore Scarpitta, Kenny Scharf, Franz West.

Romania se bucura sa fie si ea pe harta acestor capodopere, pregatindu-se de livrarea unui astfel de model in 2014.

Distribuie acest articol!