Mercedes-Benz GLA, start la vanzare
01.12.2013
        
Distribuie acest articol!   

Odata cu lansarea GLA-ului, Mercedes-Benz adauga un nou SUV atractiv in gama sa de modele. Noul Mercedes-Benz GLA impresioneaza, in primul rand, prin caracterul sau progresiv, dar si prin manevrabilitatea si agilitatea de care da dovada. El este al patrulea model compact de noua generatie Mercedes-Benz dintr-un total de cinci si este primul SUV al marcii disponibil optional cu noua generatie a sistemului de tractiune integrala permanenta 4MATIC cu distributie variabila a cuplului motor. SUV-ul compact este disponibil la vanzare incepand cu 29 noiembrie 2013. Primele masini vor ajunge la clienti si in showroom-uri in luna martie a anului viitor. Preturile incep de la 24.625 euro (fara TVA) pentru GLA 200.

Cu un design progresiv, Mercedes-Benz GLA reinterpreteaza intr-un mod impresionant modelul ideal al unui SUV compact premium. El este capabil sa faca fata cu brio oricarei provocari de deplasare zilnica si, in acelasi timp, este suficient de robust pentru excursii off-road.

Modelul GLA 200 (24.625 euro fara TVA) este echipat cu un motor cu putere maxima de 115 kW (156 CP). Mai sus in gama GLA este disponibila motorizarea de 155 kW (211 CP) sub indicativul GLA 250 (29.650 euro fara TVA) sau, ca model cu tractiune integrala, GLA 250 4MATIC (31.510 euro fara TVA). Modelul GLA 250 4MATIC accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 7,1 secunde si, astfel, subliniaza aspiratia Mercedes-Benz de a deveni lider in segmentul SUV compact premium, in materie de performanta.

Cele doua variante diesel disponibile pentru noul GLA exceleaza datorita valorilor foarte bune de cuplu, dar si datorita eficientei: GLA 200 CDI  (25.650 euro fara TVA) dispune de 100 kW (136 CP), are o cilindree de 2,2 litri si un cuplu motor maxim de 300 Nm. Pentru aceste valori de putere si cilindree, consumul mediu de 4,3 litri pentru 100 km parcursi este exceptional. GLA 200 CDI este disponibil si ca model 4MATIC de la un pret de pornire de 28.990 euro fara TVA. GLA 220 CDI are si el o cilindree de 2,2 litri si ofera o putere maxima de 125 kW (170 CP) si un cuplu motor maxim de 350 Nm. Are un pret de pornire de 29.570 euro fara TVA pentru versiunea cu tractiune fata si 31.340 euro fara TVA pentru versiunea 4MATIC.

Incepand cu data de 29 noiembrie 2013, editia speciala de lansare GLA Edition 1 poate fi comandata impreuna cu orice motorizare din oferta. Acest model GLA are detalii si dotari exclusive atat la exterior, cat si pentru interior si are un pret de pornire de 29.925 euro fara TVA (GLA 200 Edition 1). Modelele GLA Edition 1 sunt disponibile pe piata pentru o perioada de aproximativ un an de la data lansarii.

Noul GLA poate fi personalizat pana in cele mai mici detalii datorita liniilor de echipare  "Style", "Urban" si "AMG Line", dar si cu ajutorul pachetelor "Night" si "Exclusive". O lista complexa de dotari optionale este, de asemenea, disponibila pentru procesul de configurare.

Echipat cu jante spectaculoase din aliaj usor, cu design in cinci spite duble si diametru de 17 inch, grila radiatorului cu doua fante argintii, insertii cromate si un ornament cromat amplasat pe marginea de incarcare a portbagajului, noul GLA este o aparitie dinamica si plina de stil in varianta de echipare "Style". Interiorul unei astfel de versiuni este echipat cu scaune fata "confort" imbracate in piele artificiala ARTICO si material textil Dourados. Mai mult, volanul multifunctional este imbracat in piele ca si schimbatorul cutiei de viteze. Acesta include si elemente  cromate de design. Insertia de pe bord este realizata dintr-un material cu o structura similara cu cea a carbonului.

Linia de echipare "Urban" se distinge prin grila radiatorului cu doua fante argintii si insertii cromate, jante din aliaj usor cu design in cinci spite duble si diametru de 18 inch, precum si o evacuare finala cu doua terminatii finisate in crom, integrate perfect in desenul barei spate. Alte caracteristici definitorii pentru aceasta linie de echipare sunt elementele de protectie ale pragurilor si linia mediana a caroseriei, finisate cu elemente cromate, precum si protectiile pentru spoilerele fata si spate finisate intr-o nuanta de negru cromat. La interior, caracterul sportiv al masinii este evidentiat de prezenta scaunelor fata sport cu tetiere integrate, volanul multifunctional in trei spite imbracat in piele partial perforata in dreptul prizei mainilor, precum si de catre instrumentarul de bord cu fundal special argintiu si acele rosii ale ceasurilor de bord. Alte detalii specifice liniei "Urban" sunt cusatura contrastanta a elementelor de design de pe bord si portiere si insertia speciala de pe bord.

O manevrabilitate mai sportiva si o placere a condusului accentuata sunt posibile prin achizitionarea liniei de echipare "AMG Line". Aceasta include un pachet dinamic de manevrabilitate cu suspensie coborata cu 15 mm fata de un model standard si un sistem de directie Sports Direct-Steer. Pentru exteriorul masinii, aceasta linie de echipare include elemente de caroserie AMG si finisari speciale in culoare gri titanium mat. Jantele din aliaj cu diametrul de 18 inch au un desen special, iar sistemul de evacuare sport cu evacuare dubla este cromat si integrat perfect in designul barei spate. La interior, scaunele sport sunt finisate cu piele ARTICO si microfibra DINAMICA, volanul in trei spite multifunctional este imbracat in piele si are partea inferioara aplatizata, iar schimbatorul cutiei de viteze este finisat cu piele si elemente cromate.

Mercedes-Benz GLA ii usureaza viata soferului si sporeste siguranta tuturor pasagerilor cu ajutorul numeroaselor sale sisteme de asistenta la conducere. Inca din dotarea standard, SUV-ul este echipat cu sistemul de detectare a oboselii ATTENTION ASSIST si cel de prevenire a coliziunilor din fata COLLISION PREVENTION ASSIST. Acesta functioneaza pe baza de radar, include functia de asistare la franare Brake Assist, iar de acum devine activ de la viteze de doar 7 km/h.

Atunci cand este comandat impreuna cu DISTRONIC PLUS (optional pentru 860 euro fara TVA), sistemul devine COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS. Astfel, el incorporeaza o functie aditionala: atunci cand un pericol de impact persista intr-un moment critic, iar soferul nu reactioneaza, sistemul poate executa franari autonome de la viteze de pana la 200 km/h, reducand astfel severitatea coliziunilor cu masini care circula mai incet sau stationeaza. Sistemul poate frana automat chiar si de la 30 km/h in spatele unor vechicule care stationeaza si poate evita eficient un impact frontal la viteze de pana in 20 km/h.

Mai sunt disponibile optional pentru GLA sisteme de asistenta precum Lane Tracking cu Blind Spot si Lane Keeping Assist (750 euro fara TVA) sau asistentul de faza lunga pentru faruri Adaptive Highbeam Assist (100 euro fara TVA).

Distribuie acest articol!