Noul Duster, la parada de 1 Decembrie
03.12.2013
        
Distribuie acest articol!   

Prin fata publicului prezent la Parada Militara din Bucuresti, organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, a defilat o formatie de sase autovehicule Dacia Duster aflate in dotarea Ministerului Apararii Nationale (MAPN).

Atentia tuturor a fost atrasa de “Duster Army”, un vehicul special adaptat de echipele de inginerie ale Renault Romania pentru a raspunde cerintelor de transport ale Armatei Romane, in conformitate cu standardele cerute de NATO. Acest vehicul dispune, intre altele, de sistem de protectie exterior, protectii suplimentare sub caroserie pentru motor, cutie viteze, rezervor combustibil si diferential spate, troliu demontabil, sistem de ancorare pentru aerotransport, sistem de atelare combinat pentru tractarea de remorci militare, prize exterioare de 12V si de 24V pentru interconectare vehicule si sistem de iluminare black out si de camuflare faruri.

La randul sau, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a prezentat publicului cateva vehicule reprezentative pentru flota de modele Dacia pe care o are in dotare, incluzand si doua exemplare din noul Duster cu facelift. Masinile acestei institutii beneficiaza de dotari specifice activitatii de politie (rampa semnalizare cu difuzor incorporat, sirena, inscriptionare etc). 

In cadrul aceluiasi eveniment, modelul Duster s-a facut in egala masura remarcat si in momentul defilarii trupelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU).

Distribuie acest articol!