Skoda Octavia Coupe, in 2015?
13.12.2013
        
Distribuie acest articol!   

In cursa pentru cresterea productiei, Skoda pluseaza pe diversificarea gamei – mai multe modele, care, la randul lor, au mai multe versiuni constructive. Cel mai nou exemplu in acest sens este Rapid, o compacta pozitionata intre Octavia si Fabia, care se produce atat in versiune in 3 volume (liftback), cat si Spaceback.

Skoda nu se opreste aici, iar printre planurile de viitor se gaseste si o noua varianta pentru Octavia. Se pare ca, din 2015, actuala generatie a modelului reprezentativ Skoda va fi disponibila si in versiune coupe. Atentie – nu va lasati indusi in eroare de termenul coupe!

Prin Octavia Coupe, cei de la Skoda inteleg o caroserie similara cu cea a versiunii de baza, insa mai joasa, in stilul coupe-urilor cu 4 usi, gen Passat CC, foarte la moda de la o vreme. Aceasta versiune, dezvoltata pe platforma MQB, va forma oferta din varful gamei Skoda, alaturi de Superb, a carui generatie noua se va lansa doi ani mai traziu, si de un SUV de dimensiuni mari, preconizat cel mai devreme in 2016.

Coupe-ul va avea acelasi ampatament ca si clasica Octavia, insa va avea o serie de modificari de ordin estetic – pavilion coborat, proiectoare triunghiulare cu LED, suprafete vitrate mai mici si spate mai suplu. Presa auto internationala vorbeste despre prima aparitie in cadrul Salonului de la Geneva, editia 2014.

Apropo de coupe-uri, fanii Skoda amatori ai acestui gen de automobile – insa cu arhitectura clasica! – nu si-au pierdut speranta si vizeaza la un astfel de model, derivat din Rapid. Dinspre Skoda Auto, insa, deocamdata niciun semn, dincolo de proaspat lansatul Spaceback! Dincolo de toate, de remarcat ca cehii sunt tot mai preocupati de design, ceea ce are deja efecte benefice asupra gamei Skoda!

Dan BOBOESCU

Distribuie acest articol!