Dakar 2014: MINI a monopolizat podiumul
21.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Joan "Nani" Roma (Spania), aflat la comenzile modelului MINI ALL4 Racing de culoare galbena, a castigat Raliul Dakar 2014. Pilotul Monster Energy X-raid Team a terminat cel mai dur rally-raid din lume cu un avans de 5’32" in fata coechipierului Stephane Peterhansel (Franta), aflat la volanul MINI ALL4 Racing de culoare neagra. Nasser Al-Attiyah (Qatar), pilotul MINI ALL4 Racing predominant alb, a incheiat pe locul al treilea. Podiumul a fost dominat de masinile MINI, care au dovedit – inca o data – ca au fost cele mai rapide si cele mai fiabile pe toata durata competitiei.

A fost prima victorie obtinuta de Nani Roma cu o masina in Raliul Dakar. Anterior, in 2004, spaniolul isi trecuse numele pe lista castigatorilor la categoria moto, pe cand celebrul rally-raid era organizat in nordul Africii. Editia din acest an a fost marcata nu doar de dominatia MINI, ci si de impresionanta cursa de recuperare facuta de Peterhansel, care la un moment dat s-a apropiat periculos de mult in spatele lui Roma, reusind sa surmonteze un ecart considerabil. In cele din urma, francezul a trebuit sa se supuna ordinelor de echipa si sa-i lase cale libera spre victorie lui Roma. Este cel de-al treilea titlu consecutiv obtinut de MINI la Dakar.

La moto s-a impus catalanul Marc Coma, care si-a trecut astfel in cont cea de-a patra victorie la Dakar. Urmat de locotenentul sau Jordi Viladoms, Coma realizeaza o dubla KTM la Dakar 2014. Podiumul a fost completat de francezul Oliver Pain (Yamaha). In fine, la quad-uri s-a impus Ignacio Casale (Chile, Raptor Yamaha), in timp ce la camioane, olandezul Gerard de Rooy (Iveco) a cedat in cele din urma suprematia in fata rusului Andrei Karginov (Kamaz), a treia pozitie pe podium fiind ocupata de castigatorul de anul trecut, Eduard Nikolaev (Rusia, Kamaz).

Distribuie acest articol!