Ele sunt cele mai sigure masini din 2013
10.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Daca pana acum stiati ca modelele Volvo se numara printre cele mai sigure automobile, iar marcile chinezesti sunt la polul opus, veti avea o mare surpriza cand veti vedea cea mai noua lista Euro NCAP, cu cele mai sigure masini din 2013! Evident, au intrat in acest club select modelele care au punctat cel mai bine la teste de impact, pe categorii, de la supermini si pana la varfuri de gama. Nu mai putin de 33 de modele au fost luate in calcul la realizarea listei, care cuprinde doar 7 laureate!

Cu precizarea ca toate au fost testate dupa noile reguli Euro NCAP, in vigoare anul trecut, iata care sunt castigatoarele Best in Class 2013: Renault ZOE – supermini, Qoros 3 sedan – familiale compacte, Kia Carens si Ford Tourneo Connect – MPV mici, Lexus IS 300h – familiale mari, Jeep Cherokee – 4×4 si tot-teren mici, Maserati Ghibli – executive.

De departe, cele mai bune calificative din 2013 i-au fost acordate berlinei compacte Qoros 3: 95% pentru protectia adultilor, 87% pentru copii, 77% pentru pietoni si 81% pentru sistemele electronice de asistare a soferului. Cum spuneam la inceput, anul acesta lipseste un nume mare dintre premiantii traditionali – Volvo. Si asta dupa ce, in 2012, suedezii reuseau, cu noul V40, cele mai bune calificative din istoria Euro NCAP, inclusiv un incredibil 88% la protectia pietonilor!

Distribuie acest articol!