F1: Pirelli, unic furnizor de pneuri, pe 3 ani
19.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

In urma deciziei adoptate de Consiliul Mondial al Sporturilor cu Motor, Pirelli a fost confirmat ca unic furnizor de pneuri pentru Campionatul Mondial de Formula 1, Pirelli si FIA reiinoindu-si astfel contractul de colaborare. Noul acord a fost semnat pe trei ani, incepand cu sezonul 2014.

Forul mondial si Pirelli, in colaborare cu echipele, au lucrat impreuna la imbunatatirea nivelului de siguranta si performanta in Formula 1, ceea ce a dus la schimbari importante in Regulamentul Sportiv al Formulei 1 FIA in privinta testelor de pneuri, ceea ce va permite producatorului italian sa-si continue onorarea acordului de furnizor unic al pneurilor pentru Formula 1, in cel mai bun mod pentru sport.

Iata noile reguli, obligatorii incepand cu sezonul 2014:
1. Una dintre cele 12 zile de teste din pre-sezon, asa cum este prevazut in Regulamentul Sportiv 2014, va fi dedicata exclusiv testelor pentru pneuri de ploaie.
2. Fiecare echipa va dedica una dintre cele opt zile de teste din timpul sezonului, asa cum sunt prevazute in Regulamentul Sportiv 2014, exclusiv pentru teste de pneuri. Asta inseamna ca pe parcursul fiecarei zile din cele opt din timpul sezonului, cel putin o echipa sau maximum doua – se vor concentra pe testul de pneuri impreuna cu inginerii Pirelli.

Pirelli va continua sa determine specificatia pneurilor si sa se ocupe de toate aspectele legate de dezvoltarea lor in stransa cooperare cu FIA si cu echipele, precum si in cadrul parametrilor stabiliti prin Regulamentele Sportive și Tehnice ale Formulei 1 FIA.

In completare, Pirelli si FIA au agreat sa discute despre un posibil parteneriat in campania de siguranta rutiera FIA Action for Road Safety.

Distribuie acest articol!