FIAT va prelua integral Chrysler
06.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Grupul italian Fiat, care detine deja 58,5% din actiunile Chrysler, va prelua si participatia de 41,5% din actiunile Chrysler, de la un fond de asigurari de sanatate. FIAT a preluat 58,5% din actiunile Chrysler cu cativa ani in urma, dupa ce a contribuit la salvarea de la faliment a grupului american.

Tranzactia va permite grupului italian sa-si revigoreze operatiunile din Europa si sa-si consolideze pozitia la nivel global. FIAT incheie astfel preluarea integrala a Chrysler, platind un total de 3,7 miliarde de dolari. Preluarea se realizeaza intr-un moment favorabil, piata auto americana fiind pe un trend pozitiv, iar Chrysler are vanzari in crestere de aproape 4 ani – in principal datorita parteneriatului cu FIAT.

Obiectivul FIAT va fi de-acum revenirea pe profit in Europa, iar fuziunea va consolida legaturile intre principalele marci ale celor doua grupuri, Alfa Romeo, Lancia si Maserati, respectiv Chrysler, Dodge si Jeep. Presedintele Grupului FIAT, Sergio Marchionne, estimeaza ca noul grup format din FIAT si Chrysler va ocupa locul 7 la nivel mondial, intr-un top realizat in functie de volumul de vanzari.

Distribuie acest articol!