Noua Skoda Yeti facelift, disponibila in doua versiuni
14.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Un Yeti – doua modele: pentru prima data, SUV-ul compact din va fi disponibil in doua versiuni: o Skoda Yeti eleganta si cu stil, pentru oras, si o Skoda Yeti aventuroasa si pentru off-road. Ambele variatii de design ale modelului Skoda Yeti dispun de un design nou pentru partea din fata si cea din spate, noi jante din aliaj, noi interioare, noi idei Simply Clever, cel mai inalt nivel de functionalitate si multiple combinatii motor/transmisie. Cele doua noi versiuni au fost prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt, din septembrie 2013.

“Skoda Yeti este unul dintre cele mai atractive SUV-uri compacte de pe piata si, de la lansarea sa de acum patru ani, a depasit cu mult asteptarile noastre de vanzari,” declara Winfried Vahland, CEO Skoda. El continua: “Prin imaginea sa complet noua si pentru ca este oferit pentru prima data in doua variante, stabilim noi standarde. Ne-am propus sa continuam aceasta dezvoltare extraordinara din cadrul acestei clase auto care inregistreaza o crestere rapida. Yeti reprezinta o alta piatra de temelie a strategiei de dezvoltare 2018 si va consolida pozitia noastra pe pietele din intreaga lume”.

Un element special este disponibilitatea, in premiera, a doua versiuni de design individuale. O diferenta semnificativa: elementele partii frontale si ale celei din spate, precum barele, scutul de sub caroserie, bandourile laterale si pragurile usilor sunt fie in culoarea caroseriei sau, ca in cazul versiunii Skoda Yeti pentru excursii in natura, raman confectionate din plastic negru.

Noile parti frontale ale ambelor automobile sunt acum mai accentuate in plan orizontal si beneficiaza de o grila distincta si blocuri optice redesenate, disponibile optional, pentru  prima data, cu faruri Bi-Xenon cu lumini de zi cu LED, integrate. Pastrand liniile noului limbaj de design Skoda, blocurile optice din fata sunt acum rectangulare si pozitionate mai jos.

Noua sectiune posterioara are si ea un nou layout. Acesta include o noua forma a hayon-ului, cu blocuri optice distincte, care acum au un design in forma literei C si mai precis, si sunt disponibile optional cu LED-uri si, conform cu noua imagine Skoda, au doua elemente triunghiulare cubiste de-a lungul noului logo Skoda.

Gama de jante a fost extinsa cu patru noi modele atractive din aliaj. Acum este disponibila o paleta mai larga de culori, inclusiv patru noi vopsele metalizate – Alb Moon, Verde Jungle, Gri Metalsi Maro Magnetic. Cea din urma reprezinta o culoare utilizata exclusiv pentru Yeti L&K.

Noile modele Yeti au un interior nou – cu volane noi, cu 3 spite, in sapte variante, noi materiale si modele pentru tapiteria scaunelor, precum si noi elemente decorative pe bord.

Yeti este primul model al marcii cu Asistent Optic pentru Parcare (Optical Parking Assistant), o camera retrovizoare disponibila optional. Aceasta este prima data cand Skoda Yeti va dispune de cea mai noua generatie a sistemului automat de parcare. Noul sistem permite modelului Yeti sa intre in parcarile perpendiculare sau paralele si chiar sa iasa din acestea. Noul model Skoda Yeti dispune in premiera de sistemul automat de blocare si pornire KESSY.

Noul Yeti are si patru noi solutii Simply Clever. Covorasul cu doua fete, pentru portbagaj, este o dotare noua. De asemenea, in portbagaj exista si o lanterna cu LED, detasabila, un suport pentru vesta reflectorizanta sub scaunul soferului si recipientul pentru resturi in portiera laterala a modelului Yeti.

Un element important este, si ramane, sistemul VarioFlex pentru scaunele din spate ale modelului Skoda Yeti, care ofera un nivel unic de versatilitate. Capacitatea portbagajului este de cel putin 405 litri. Prin demontarea tuturor scaunelor din spate, volumul portbagajului creste la 1.760 litri.


Pentru noul model Skoda Yeti exista posibilitatea alegerii dintre patru motoare diesel si trei pe benzina – toate acestea fiind supraalimentate si avand injectie directa de carburant. Spectrul de performante este cuprins intre motorul 1.2 TSI de 105 CP si 2.0 TDI de 170 CP. Cea de-a cincea generatie a transmisiei cu cuplaj Haldex si tractiune fata sau integrala este montata in functie de caracteristicile motorului. Cu transmisie automata, Skoda Yeti utilizeaza exclusiv cutia de viteze moderna, cu dublu ambreiaj, cu sase sau sapte trepte de viteza (DSG).

Skoda Yeti nu face niciun compromis in materie de siguranta, capitol la care SUV-ul compact a primit rating-ul maxim de 5 stele la testul de impact din 2009.


Siguranta activa a crescut cu ajutorul sistemului ESC (Controlul Electronic al Stabilitatii) si ABS (Sistemul de Prevenire a Blocarii Franelor) cu Break Assist. Proiectoarele de ceata pot fi dotate, optional, cu functie Cornering. Noile faruri cu bi-xenon si lumini de zi cu LED maresc vizibilitatea si iluminarea drumului in conditii de intuneric. La cerere sunt disponibile sisteme de asistenta electronica pentru urcarea si coborarea pantelor.

Cu tractiunea integrala controlata electronic (a cincea generatie a cuplajului Haldex) si o garda la sol de 180 mm, SUV-ul compact este pregatit pentru orice teren. Diferentialul blocabil electronic EDL permite o pornire lina si confortabila de pe loc si aderenta optima pe suprafete diferite.

Distribuie acest articol!