Noul Volkswagen Polo facelift primeste faruri cu LED
29.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Ajunsa la jumatatea carierei, actuala generatie Volkswagen Polo va primi un facelift, care va fi prezentat oficial in martie, la Salonul de la Geneva. Dintre noutatile de ordin estetic sau tehnologic se disting motorizarile si, in premiera mondiala la aceasta clasa, farurile cu LED.

Polo este primul model Volkswagen care primeste (optional) faruri full LED – ne referim la proiectoare, nu doar la luminile de zi! Prin urmare, este de asteptat ca toate modelele VW care vor fi lansate de acum incolo sa aiba aceasta dotare avansata tehnologic pe lista optionalelor.

Cei care s-au asteptat la o importanta evolutie stilistica la exterior vor fi dezamgiti. Liftingul caroseriei se rezuma la parasocuri, calandru si grupuri optice, care au fost redesenate. Retine atentia nervura cromata orizontala care uneste proiectoarele de ceata. Aspectul frontal este acum mult mai apropiat de cel al noului Golf VII.

La interior, volanul multifunctional si ecranul tactil cu diagonala de 5 sau 6,5 inch sunt si ele inspirate de la Golf. Printre noutati se numara si un radar instalat in partea frontala, pentru supravegherea distantei fata de vehiculul din fata. In fine, vechea directie electrohidraulica a fost inlocuita cu una electrica.

Motorizarile pe benzina incep cu versiunile de 1 litru in 3 cilindri, natural aspirate, de 60 CP si 75 CP (preluate de la up!) si 1 litru turbo de 90 CP (TSI). Gama este completata de agregatele de 1,2 litri turbo (90 si 110 CP) si 1,4 litri turbo (150 CP, cu 10 CP mai mult), acesta din urma cu tehnologie ACT (Active Cylinder Deactivation). Gama diesel are un nou motor de 1,4 litri (TDI) in 3 cilindri, de 75 CP sau 90 CP, care inlocuieste vechile motoare 1.2 TDI si 1.6 TDI. Toate motorizarile corespund normelor Euro 6.

Comenzile pentru noul Polo cu facelift se vor prelua incepand din aprilie, iar primele livrari sunt programate pentru iulie. Varful de gama Polo GTI va fi relansat abia anul viitor.

Distribuie acest articol!