Toyota FT-1 Concept - viitoarea Supra?
15.01.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cei mai entuziasti fani Toyota nu ezita sa o denumeasca Supra, insa deocamdata aceasta spectaculoasa creatie nu este decat un concept. Numele oficial este FT-1, prezentarea publica fiind programata in aceasta perioada, in cadrul Saloului de la Detroit.

Toyota da astfel un semnal puternic vizavi de intentia de a reveni in forta pe segmentul supersportivelor. Prototipul este opera celor de la Calty Design, biroul de design pe care gigantul japonez il detine in California. Iar FT-1 este rezultatul a doi ani de munca, timp in care designerii au avut misiunea sa-si imagineze un model sport demn de celebrarea a 40 de ani de existenta Calty Design.

Ca arhitectura, FT-1 a fost conceput cu motorul amplasat in pozitie centrala, in fata. Apropo de motor, este interesanta optiunea designerilor pentru capota partial transparenta, care permite o privire indiscreta in interior. Silueta prototipului lasa insa loc pentru partajarea sasiului cu un coupe inrudit, ca de pilda Lexus RC-F.

Desenul geamurilor laterale face trimitere la legendarul 2000 GT, in timp ce anumite linii ale caroseriei evoca vechea Supra. Volanul inspirat din Formula 1 si head-up displayul confera o ambianta sportiva, in ton cu aspectul general al masinii.

Cat despre motorizare, Toyota nu a insistat asupra acestui aspect, lasand sa se inteleaga ca este vorba de un motor termic si de tehnologie noua, de inalta performanta. Si totusi… sa fie acesta primul indiciu referitor la viitoarea Toyota Supra?

Distribuie acest articol!