Fortune: Mary Barra este Cea Mai Puternica Femeie din Business
14.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Desemnata cu putin timp in urma in functia de CEO la General Motors, Mary Barra se face remarcata deja in mediul de afaceri la cel mai inalt nivel. Astfel, publicatia Fortune a dat recent publicitatii un top al celor mai puternice femei de afaceri din lume, unde pe primul loc se afla Mary Barra.

Practic, Mary Barra este considerata Cea Mai Puternica Femeie din Business la nivel global, reusind sa ia fata unor nume grele, precum Ginni Rometty, presedinte si CEO la IBM (a doua clasata), sau Indra Nooyi, CEO la Pepsi (a treia in Top 50). Intr-un interviu acordat cu aceasta ocazie celor de la Fortune, Barra si-a deconspirat ambitia pe care o are acum, in calitate de CEO al unuia dintre cei mai importanti giganti auto din lume: ”GM trebuie sa devina cea mai valoroasa companie auto”. Pentru aceasta, marcile Cadillac si Chevrolet trebuie consolidate, iar cresterea din China trebuie sa continue.

Mary Barra lucreaza la GM de 33 de ani. La varsta de 18 ani era deja angajata la o uzina Pontiac. Dupa terminarea studiilor, a ocupat mai multe pozitii executive in cadrul concernului american.

Distribuie acest articol!