Louis Vuitton creeaza o colectie speciala pentru BMW i8
28.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Genti de avangarda realizate din fibra de carbon create de o marca de lux pentru unul din cele mai spectaculoase automobile sport din lume. Louis Vuitton, pionierul artei in calatorie, a creat un set special de calatorie pentru cel mai avangardist automobil sport – modelul hibrid plug-in BMW i8. Colectia inovatoare cuprinde doua genti de calatorie, o servieta business si o geanta pentru costume. Pentru a asigura utilizarea optima a spatiului, piesele de calatorie au fost adaptate pentru a se potrivi perfect in interiorul BMW i8.

"BMW si Louis Vuitton impartasesc o apreciere profunda a traditiei si un angajament pentru dezvoltarea viitoare constanta", a declarat Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design. "Utilizarea CFRP (Fibra de Carbon Ranforsata cu Plastic) pentru revolutionarul automobil sport BMW i8 reprezinta dovada filosofie constructiei ultrausoare inteligente. Iar Louis Vuitton a demonstrat aceeasi convingere in inovatie, estetica si design ultrausor pentru a crea colectia exclusiva de genti, adaptata perfect noului BMW i8".

Cu o nuanta discreta, negrul carbon al acestei game de bagaje se potriveste perfect culorilor BMW i8. Aspectul sofisticat se datoreaza inconfundabilului model cadrilat Damier – o emblema a casei Louis Vuitton – si semnaturii Louis Vuitton gravata cu laser. Culorile negru si albastru electric utilizate in captuseala cu microfibra au fost inspirate de culorile emblematice pentru BMW i, iar manerele gentilor sunt realizate din piele colorata natural, un simbol al calitatii Louis Vuitton. Toate piesele colectiei, cu exceptia gentii pentru costume, dispun de ecusoane din piele pentru nume si traditionalul lacat Louis Vuitton.

Patrick-Louis Vuitton, directorul de comenzi speciale Louis Vuitton si stranepotul fondatorului casei, a declarat: "Aceasta colaborare cu BMW sintetizeaza valorile comune privind creativitatea, inovatia tehnologica si stilul. La Louis Vuitton, maiestria noastra a fost supusa unei provocari deosebite in cadrul acestui proiect foarte special, in care am utilizat inventivitatea si atentia la detalii pentru a crea un set de bagaje de lux adaptat perfect. Aceasta este expresia pura a artei calatoriilor".

Inspirate de designul vizionar al BMW i8, gentile si geamantanele – asemenea inovatoarei celule a pasagerilor de la automobilul sport – sunt realizate integral din fibra de carbon. Acest material revolutionar – deopotriva, foarte usor si extrem de rezistent – a fost utilizat de Louis Vuitton pentru a crea o tesatura speciala. Ofera un nivel mai inalt de robustete si rezistenta – ca atare, face fata rigorilor calatoriei, indiferent cat de lunga si dificila este aceasta.

Piesele exclusive create de Louis Vuitton se potrivesc perfect in BMW i8. Weekender GM i8, cu curele de transport in mana si pe umar, are designul adaptat pentru a intra in portbagaj, in timp ce Garment Bag i8 este potrivit pentru etajera spate de la BMW i8. Business Case i8, cu carcasa robusta si ideala pentru transportul unui laptop, se potriveste cu forma scaunelor din spate, in timp ce micul Weekender PM i8 este conceput sa stea pe suprafata servietei. Gama de bagaje Louis Vuitton va fi disponibila la cerere in anumite magazine Louis Vuitton de pe mapamond (Munchen, Milano, Londra, Paris, Moscova, Dubai, New York, Los Angeles) cu incepere de la 1 aprilie 2014.

BMW i8 reprezinta primul model hibrid plug-in din portofoliul BMW Group – totodata, cel de-al doilea la marcii BMW i. Este un model cu 2+2 locuri care are un design vizionar si care utilizeaza tehnologia constructiei ultrausoare inteligente combinand o caroserie din fibra de carbon cu un sasiu din aluminiu intr-o arhitectura pe care BMW a denumit-o BMW LifeDrive. Prin sistemul hibrid plug-in, BMW i8 reuneste avantajele propulsiei inovatoare electrice si cea mai noua tehnologiei a motorului cu ardere interna. Rezultatul este o experienta extraordinara a condusului, care ofera dinamica unui automobil sport (0-100 km/h in 4,4 secunde) impreuna cu consumul de combustibil si emisiile unei masini mici de oras (2,1 l/100km; 49 g CO2/km). Aceasta inseamna nu doar condus integral electric, fara emisii, pe traseele urbane, ci si performante sportive oricand este necesar. Personalitatea atletica a acestui automobil sport revolutionar se manifesta evident in designul sau: proportiile clasice ale unui automobil sport, usi "aripa de fluture" spectaculoase, linii clare si minimaliste si o silueta joasa – toate contribuie la forma dinamica si puternica a masinii. Caracterul sportiv al exteriorului BMW i8 realizeaza o tranzitie perfecta spre designul interior orientat spre viitor.

Distribuie acest articol!