Noul BMW Seria 2 Active Tourer
16.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Aparitia BMW Seria 2 Active Tourer reprezinta extinderea portofoliului BMW intr-un segment cu un potential de crestere important in urmatoarea perioada. Active Tourer – cel de-al doilea membru al noii game Seria 2, dupa versiunea Coupe – vine cu o interpretare sportiva a segmentului din care face parte. BMW Seria 2 Active Tourer deschide oportunitatea de a atrage un grup tinta de clienti absolut nou pentru BMW, care pune accent pe spatiul interior si caracterul practic, dar doreste sa beneficieze si de valentele sportive ale marcii.

Cu o lungime de 4.342 mm, o latime de 1.800 mm si o inaltime de 1.555 mm, modelul combina dimensiunile compacte de la exterior cu un sentiment impresionant de spatialitate in interior, ceea ce il face perfect pentru a indeplini numarul tot mai mare de provocari ridicate de mobilitatea urbana.

Noile motoare cu supraalimentare, cu trei si patru cilindri, pachetul vast de masuri BMW EfficientDynamics si conectivitatea extinsa oferita de BMW ConnectedDrive sunt elemente ce formeaza o experienta a condusului axata pe performante sportive si eficienta exemplara.

Un nivel foarte ridicat de versatilitate si functionalitate in segmentul premium al clasei compacte a necesitat concepte noi de design. De aceea, BMW a optat pentru un sistem sofisticat de tractiune fata pentru Seria 2 Active Tourer, care are capacitatea de a furniza acel grad de implicare a conducatorului tipic pentru marca. Impreuna cu ampatamentul lung – 2.670 mm – si cu linia inalta a acoperisului, aceasta configuratie permite maximizarea spatiului din interior, iar rezultatul este un sentiment de spatialitate fara precedent pentru un BMW din clasa compacta. Conducatorul si pasagerul din fata se bucura de o pozitie mai inalta a scaunelor comparativ cu un sedan, ceea ce permite o vizibilitate superioara de jur-imprejur si, in acelasi timp, un acces facil in automobil. Multitudinea de posibilitati de stocare si optiunea de rabatare la orizontala a spatarului banchetei sunt doar doua exemple ale flexibilitatii remarcabile si designului ingenios ale interiorului. Habitaclul confera un sentiment de spatiu si lumina, toate suprafetele fiind structurate orizontal intr-un aspect stratificat, respectand filozofia ergonomica a marcii. De asemenea, exista si optiunea unui acoperis panoramic mare, prin care interiorul poate fi inundat de lumina.

Identitatea brandului, cu sentimentul imperativ de dinamism, este clar prezenta si la BMW Seria 2 Active Tourer. Modelul se evidentiaza prin particularitatile traditionale de design, precum grila dubla a radiatorului usor inclinata in fata, incadrata de farurile rotunde duble. Consolele fata scurte reprezinta ceva neobisnuit pentru un automobil cu tractiune fata, sunt un factor important pentru caracterul dinamic si sunt un indiciu al stilului clasic BMW, stil care se regaseste si in consolele scurte din spate, ampatamentul lung, curba Hofmeister de la geamurile laterale spate si stopurile de forma literei L. Privite din lateral, contururile clare si linia atractiva in forma de pana completeaza impactul asupra pasajelor rotilor. Trecand la interior, butoanele de control pentru radio sau aer conditionat si prizele de aer sunt orientate spre conducator – o alta trasatura inconfundabila a designului BMW.

Portbagajul versatil, a carui capacitate poate fi extinsa de la 468 la 1.510 litri, si spatarul banchetei, rabatabil in raport 40:20:40 – in echiparea standard – exemplifica caracterul practic cotidian al acestui model. Flexibilitatea este imbunatatita si de bancheta culisanta, care astfel ofera mai mult spatiu pentru picioare sau pentru bagaje, in functie de necesitati. O amprenta speciala este capacul pliabil al podelei portbagajului, care ascunde un compartiment de stocare cu un sertar multifunctional. Spatarul banchetei poate fi ajustat astfel incat sa ofere mai mult confort pentru cele trei locuri din spate sau spatiu suplimentar pentru bagaje. Accesul usor la portbagaj este posibil datorita hayonului larg, lat si cu deschidere mare, care optional poate fi echipat cu buton de deschidere-inchidere automata sau cu functia Smart Opener pentru o si mai mare usurinta in operare, prin simpla miscare a piciorului.

Noul BMW Seria 2 Active Tourer va fi lansat cu trei variante de motoare – puternice, usoare si eficiente -, cu trei sau cu patru cilindri, care fac parte din noua generatie de propulsoare. Motoarele sunt montate transversal si au un design compact, sunt echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo si indeplinesc standardele EU6 privind emisiile. Toate beneficiaza de o combinatie unica de tehnologii care includ controlul admisiei de aer si evacuarii (VANOS, Valvetronic, turbina cu geometrie variabila), dar si al injectiei de combustibil (injectie directa de inalta precizie sau Common Rail de ultima generatie cu presiune maxima de 2.000 bar).

Noul motor pe benzina, cu trei cilindri, se evidentiaza prin eficienta exceptionala in raport cu performantele livrate. Acest propulsor revolutionar va avea premiera sub denumirea BMW 218i Active Tourer (consum urban / extraurban / mixt: 6,1 / 4,2 / 4,9 l/100 km; emisii CO2: 115 g/km) cu transmisie manuala cu sase trepte. Motorul are o capacitate de 1,5 litri, genereaza 136 CP si exceleaza prin reactia spontana a acceleratiei, abilitatea de a urca in turatii si puterea mare de tractiune. Se remarca astfel cuplu maxim de 220 Nm disponibil deja de la 1250 rpm, dar si puterea maxima livrata intre 4500 si 6000 rpm. Astfel, sprintul 0-100 km/h este asigurat in 9,3 secunde.

Varful gamei la lansarea pe piata este BMW 225i Active Tourer (consum urban / extraurban / mixt: 7,6 / 5,0 / 6,0 l / 100 km; emisii CO2: 139 g/km). Cu o putere de 231 CP, un timp de 6,8 secunde necesar pentru sprintul de la 0 la 100 km/h si o viteza maxima de 235 km/h, motorul cu patru cilindri al acestui model ridica standardul privind performantele dinamice in clasa lui. Acesta livreaza 350 Nm tot de la 1250 rpm, in timp ce puterea maxima este atinsa in intervalul 4.750-6.000 rpm.

Sub capota modelului BMW 218d Active Tourer (consum urban / extraurban / mixt: 5,0 / 3,6 / 4,1 l/100 km; emisii CO2: 109 g/km) se afla un motor diesel cu patru cilindri. Ca si cele doua versiuni pe benzina, si acest propulsor face partea din noua generatie si dezvolta o putere maxima de 150 CP, in timp ce varful curbei de cuplu este la 330 Nm intre 1.750 si 2.250 rpm. Acest pachet reconfirma performantele foarte dinamice ale motoarelor BMW diesel, astfel ca BMW 218d Active Tourer sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 8,9 secunde si atinge o viteza maxima de 205 km/h.

 

Asemenea tuturor modelelor BMW, noul BMW Seria 2 Active Tourer isi pune amprenta prin dinamica deosebita si prin experienta condusului pentru care marca este recunoscuta. Sasiul nou dezvoltat, care cuprinde punte fata cu brat transversal si punte spate multibrat, combina agilitatea si precizia directionala cu stabilitatea excelenta si confortul suspensiei. Puntea fata, cea de tractiune, de la noul BMW Seria 2 Active Tourer, a suferit numeroase reglaje de finete, astfel incat automobilul sa beneficieze de dinamica optima si de reactia precisa a directiei. Directia electromecanica si dispunerea functionala a sistemului sunt combinate pentru a produce o senzatia de condus ce nu este afectata de cuplul directiei. Consolele deosebit de scurte sunt un alt ingredient important in asigurarea agilitatii pentru acest model cu tractiune fata.

In modul ECO PRO, pentru un plus de eficienta, noul BMW Seria 2 Active Tourer vine cu functia coasting la modelele echipate cu o cutie automata. Aceasta presupune decuplarea automata a motorului de la transmisie imediat ce piciorul este ridicat de pe acceleratie (la viteze intre 50 km/h si 160 km/h), asigurand o alunecare libera a automobilului, libera de orice franare a motorului pentru o valorificare maxima a energiei cinetice.

Pe langa echiparea standard, alte doua linii de echipare permit clientilor sa-si puna amprenta asupra interiorului si exteriorului. Sport Line pune accentul asupra laturii dinamice, in timp ce Luxury Line accentueaza eleganta si exclusivismul. Pachetul M Sport, care va fi disponibil din luna noiembrie, deschide noi posibilitati de personalizare. Dotarile de la exterior – pachetul M Aerodynamics, suspensia M Sport si jantele M din aliaj usor (de 17 sau 18 toli) – sunt completate la interior de volanul M imbracat cu piele si scaunele sport cu tapiterie speciala care maximizeaza prezenta BMW Seria 2 Active Tourer. Gama va fi extinsa spre sfarsitul toamnei si va include variante echipate cu sistemul inteligent de tractiune integrala xDrive.

Standardele de siguranta si confort de la bordul BMW Seria 2 Active Tourer sunt amplificate de sisteme de asistenta si diferite dotari infotainment care sunt cunoscute sub titulatura BMW ConnectedDrive. De exemplu, Traffic Jam Assistant (rularea complet autonoma in ambuteiaje, pe autostrada) sau sistem tempomat bazat pe camera video cu functie Stop & Go.

BMW Seria 2 Active Tourer este primul model din segmentul premium al clasei compacte care va fi echipat cu Head-Up Display, care proiecteaza – integral color – toate informatiile relevante pentru condus in campul vizual al conducatorului. In loc sa fie afisata pe parbriz, informatia este prezentata pe un ecran care se extinde intre volan si parbriz. Acesta permite conducatorilor sa vizualizeze toate informatiile importante fara a-si abate atentia de la traseu.

Ca toate modelele marcii, BMW Seria 2 Active Tourer beneficiaza de o gama larga de servicii internet, disponibile si in Romania. Se remarca functia Apps care permite utilizatorilor sa acceseze o gama tot mai larga de functii, prin simpla incarcare a unor aplicatii pe telefonul mobil. Astfel sunt perfect integrate in masina web radio, Deezer, Aupeo!, Last Mile Navication, Twitter sau Facebook.

 

Distribuie acest articol!