Noul Mercedes Clasa S-Coupe
12.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cu un aspect foarte apropiat de cel al conceptului prezentat anul trecut, noul S-Coupe este, fara indoiala, unul dintre cele mai seducatoare automobile ale momentului! Mai scurta si mai joasa cu 10 cm decat noua Clasa S, versiunea coupe pastreaza dimensiuni impunatoare – 5,03 m x 1,90 m x 1,41 m.

Reamintim, este vorba despre un descendent al lui CL, prezentat pentru prima oara sub forma unui concept la IAA Frankfurt 2013. Una dintre marile noutati ale acestui model este dotarea optionala a trenului de rulare cu sistemul Magic Body Control, care are o noua functie, de inclinare in viraje.

Pur si simplu, masina se inclina aproape instantaneu in curbe, precum o motocicleta, insa la un unghi foarte mic, de pana la 2,5 grade. Inclinarea se produce instantaneu, iar pentru detectarea virajelor, in parbriz este montata o camera stereo. Functia de inclinare este activa la viteze cuprinse intre 30 si 180 km/ora si are ca scop imbunatatirea confortului. Apropo de tehnologie imbarcata, printre nenumaratele sisteme de securitate existente la bord se numara franarea automata cu detectarea pietonilor, avertizarea in cazul depasirii liniei continue, sistemul de viziune pe timp de noapte si head-up display-ul.

Pentru inceput, noul Mercedes Clasa S-Coupe va fi disponibil doar cu motorul V8 biturbo de 455 CP si 700 Nm, pe versiunea S 500 Coupe. De remarcat ca sistemul de evauare scoate un sunet diferit, in functie de programul de conducere ales – S (Sport) sau E (Economy).

Printre echipamentele de confort se numara volanul Super Sport si trapa panoramica, oferita standard. Optiunea Magic Sky Control ii permite celui de la volan sa regleze transparenta trapei printr-o simpla apasare de buton.

Dar poate cea mai excentrica optiune este cea a farurilor care au integrate 47 de cristale Swarovski! Iar pentru personalizarea interiorului, clientilor li se ofera o serie de nuante noi, precum rosul Bengal, un brun inedit pentru piele si albul gen portelan. Pentru lumina de ambianta, Mercedes propune 7 moduri de iluminat, oferta fiind completata de pachetul optional Air Balance, care pulverizeaza un parfum ambiental.

Cum spuneam la inceput, premiera mondiala a acestui seducator coupe se va produce la inceputul lunii viitoare, in cadrul Salonului de la Geneva. In primavara vor fi preluate si primele comenzi, livrarile urmand sa inceapa undeva la finele anului.

Distribuie acest articol!