Noul motor Opel in 3 cilindri debuteaza la Geneva
23.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

La urmatorul Salonul de la Geneva, Opel Adam se va prezenta cu un motor turbo pe benzina cu trei cilindri complet nou, inzestrat cu rafinament la rulare, cuplu la turatii mici si un nivel de eficienta ce stabilesc noi standarde. Si asta nu este tot: acest motor de noua generatie va fi cuplat cu o transmisie manuala cu 6 trepte de viteza, care este, de asemenea, de noua generatie.

ADAM este primul autovehicul din gama Opel dotat cu acest motor tubo pe benzina 1.0 ECOTEC cu injectie directa, fabricat integral din aluminiu, care a fost dezvoltat la Centrul international de dezvoltare tehnologica din Russelsheim, Germania, al producatorului. Acest motor puternic de mici dimensiuni va fi disponibil in doua configuratii, cu puteri de 66 kW/90 CP si respectiv 85 kW/115 CP. Ambele asigura un cuplu mare la turatii mici, de 166 Nm la doar 1.800 rpm. La fel ca cele doua unitati de 1,6 litri de dimensiuni medii, pe care Opel le-a lansat in ultimele luni (motorul turbo pe benzina 1.6 ECOTEC cu injectie directa si motorul diesel 1.6 CDTI), noul motor turbo 1.0 ECOTEC cu injectie directa ofera un rafinament de inalta clasa cu un nivel al zgomotului si vibratiilor remarcabil de mic pentru o unitate cu trei cilindri, caracteristici care sunt superioare chiar multor motoare cu patru cilindri.

Oferit in combinatie cu o transmisie complet noua, cu sase trepte de viteza, noua generatie a motorului cu trei cilindri este disponibil standard cu functie Start/Stop. Versiunea de 66 kW/90 CP ii asigura modelului ADAM un consum redus in regim mixt de 4,3 litri/100 km, cu emisii de CO2 de doar 99 g/km. Acestea sunt rezultate remarcabile pentru un model pe benzina, in special cu valori atat de generoase ale puterii si cuplului. Sistemele care sporesc eficienta sunt injectia directa de carburant, sincronizarea variabila a supapelor, constructia integrala din aluminiu si o pompa de apa ce poate fi dezactivata.

Modelele Opel ADAM cu motor turbo 1.0 ECOTEC cu injectie directa vor fi puse in vanzare la sfarsitul primaverii, iar productia acestora va incepe in vara.

Distribuie acest articol!