Scandalul ADAC - constructorii germani returneaza premiile
21.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Constructorii germani au decis sa returneze premiile care le-au fost atribuite de-a lungul timpului, de catre automobil clubul german ADAC. Decizia vine in urma unui scandal care a afectat ADAC – este vorba de manipularea cifrelor la voturile din 2014 pentru premiul "automobilul preferat", in Germania. In urma acestui scandal, presedintele ADAC si-a dat demisia.

Scandalul a explodat in luna ianuarie, cand Michael Ramstetter, director de comunicare al ADAC, a recunoscut ca s-a trisat in privinta numarului de votanti, atunci cand Volkswagen Golf a fost desemnat castigator. Scandalul a afectat serios imaginea ADAC, altfel unul dintre cele mai puternice cluburi de profil din lume, cu 19 milioane de membri.

In fata acestui imens scandal, principalii constructori germani, Daimler, BMW Group si Volkswagen Group au decis sa returneze trofeele Gelber Engel (Ingerul Galben) cu care fusesera recompensati de ADAC, de-al lungul timpului. "Premiul publicului are o importanta fundamentala pentru Daimler, pentru ca reflecta direct opinia publica. Conditia esentiala este ca aceste sondaje sa fie realizate corect. Nu a fost cazul cu Gelber Engel", explica Daimler intr-un comunicat de presa.

In ciuda plecarii lui Peter Meyer din fruntea ADAC, reputatia celui mai important automobil club din Europa este serios sifonata. Asta si pentru ca ADAC a recunoscut ca manipularile au afectat acordarea premiilor in ultimul deceniu.

Distribuie acest articol!