Skoda VisionC, prima schita oficiala
05.02.2014
        
Distribuie acest articol!   

Skoda, constructorul pragmatic si realist de pana mai ieri, acorda tot mai multa importanta formelor, emotiei. Dovada stau cele mai noi aparitii din gama, precum noua Octavia sau Rapid Spaceback, dar mai ales conceptul din imaginea alaturata, care va fi dezvaluit peste putin timp, la Salonul de la Geneva.

Se numeste VisionC si marcheaza trecerea designului Skoda intr-o noua faza, emotionala. Este un studiu de design care face cunoscuta intentia celor de la Skoda de a diversifica familia de versiuni a celui mai de succes model din gama, Octavia. Incercand sa preia esentialul din reteta Passat CC, Skoda testeaza interesul pietei pentru o familiala expresiva, dinamica si emotionala, un coupe cu 5 usi.

Spre deosebire de Passat CC, Skoda ar dori sa pastreze, la viitoarea Octavia Coupe, arhitectura clasica a modelului, de liftback (gen sedan cu hayon), dar intr-o prezentare mai spectaculoasa, prin prisma profilului de coupe. O idee interesanta, un pariu "simply clever" cu sanse mari de castig!

Distribuie acest articol!