Cererea mare pentru Mercedes CLA impune lucrul in trei schimburi
28.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

In curand, fabrica de la Kecskemet, din Ungaria, acolo unde se produc doua modele compacte ale celor de la Mercedes, va ajunge la capacitatea maxima de productie. Asta dupa ce constructorul a anuntat ca va introduce, incepand din mai, cel de-al treilea schimb, pentru a raspunde cererii foarte mari de pe piata.

Fabrica din Ungaria produce coupe-ul cu 4 usi CLA si Clasa B, precum si anumite subansamble pentru uzina de la Rastatt, din Germania, unde se produc Clasa A, Clasa B si GLA. Fabrica de la Rastatt lucreaza in trei schimburi inca din octombrie 2012.

Pana la introducerea schimbului trei, cele doua fabrici au lucrat foarte des si sambata, pentru a face fata cererii. In fabrica din Ungaria lucreaza circa 3.400 de salariati. Dupa cum se stie, inainte de a decide demararea investitiei de la Kecskemet, Mercedes a luat in calcul posibilitatea construirii acestei fabrici in Romania. Din pacate, lipsa infrastructurii i-a determinat sa aleaga Ungaria…

Mercedes are mare succes cu noua generatie a modelelor compacte, cu transmisie pe puntea fata. Cu 28.211 unitati Clasa A, Clasa B si CLA vandute in februarie 2014, cresterea a fost de 27,4%, comparativ cu februarie 2013. De la inceputul anului, Mercedes a vandut peste 55.400 unitati in segmentul compactelor (+29,7%)!

Cresterea nu se va opri aici, pentru ca Mercedes a introdus de curand un al patrulea model in aceasta categorie, crossover-ul GLA. Anul trecut, Mercedes a vandut 371.399 unitati compacte, in crestere cu nu mai putin de 64% fata de anul 2012.
 

Distribuie acest articol!