Este oficial: primul SUV de la SEAT, in 2016
30.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

SEAT a confirmat oficial lansarea primului SUV din istoria marcii. Acesta isi va face aparitia in 2016, la capatul a doi ani de munca la design si dezvoltare. Producatorul spaniol, parte din grupul Volkswagen, isi confirma astfel ofensiva prin atacarea unui segment de piata aflat in plina ascensiune la nivel global – cel al SUV-urilor.

Anuntul a fost facut de presedintele SEAT, Jurgen Stackmann, in cadrul prezentarii anuale a rezultatelor companiei, in fata presei. "SUV-ul este un pilon important in cadrul viitoarei strategii si un pas major pe drumul spre realizarea profitabilitatii durabile", a declarat Stackmann, cu aceasta ocazie.

Intr-adevar, segmentul SUV este in plina crestere. Numai in Europa, anul trecut s-au vandut aproape un milion de unitati, iar segmentul va creste in continuare.

SEAT a mai anuntat ca noul SUV va fi dezvoltat in cadrul centrului sau tehnic de la  Martorell, insa nu a facut nicio precizare referitoare la productie. De remarcat ca si Skoda, o alta marca afiliata la Grupul Volkswagen, a anuntat, la inceputul lunii martie, lansarea unui nou SUV. Acesta va fi asamblat la uzina Skoda de la Kvasiny, din Cehia, unde, se zvoneste, ar urma sa fie asamblat si viitorul SUV de la SEAT.

Distribuie acest articol!