Formula 1, Australia: Rosberg a dominat prima cursa a anului
16.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

Calificarile de la Melbourne au fost afectate de ploaie, cel mai bun timp al zilei de sambata fiind obtinut de Lewis Hamilton (Mercedes), care a fost urmat pe prima linie a grilei de start de Daniel Ricciardo (Red Bull). Top 10 la start a fost completat, in aceasta ordine, de  Rosberg, Magnussen, Alonso, Vergne, Hulkenberg, Kvyat, Massa si Bottas.

Cursa a fost castigata de Nico Rosberg (Mercedes), care a condus autoritar ostilitatile pe pista. Germanul fost flancat pe podium de Daniel Ricciardo (Red Bull) si Kevin Magnussen (McLaren). Acesta din urma a obtinut o performanta deosebita, podiumul fiind realizat in chiar cursa sa de debut in F1. De asemenea, el este primul danez care reuseste sa urce pe podium, in Marele circ.

Din pacate, marii perdanti au fost Sebastian Vettel (Red Bull) si Lewis Hamilton, care au abandonat in chiar primele tururi, din motive tehnice.

Dupa cursa a venit si stirea ca Daniel Ricciardo a fost descalificat, motivul fiind consumul de carburant peste limita de 100 kg/ora, impusa prin regulament. Astfel,  Magnussen a urcat pe locul al doilea, iar Button pe al treilea.

Urmatoarea cursa este programata pe 30 martie, in Malaezia, la Kuala Lumpur. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi la Melbourne, precum si situatia la varf in cele doua clasamente, dupa prima cursa din sezonul 2014.

MP Australia 2014:
  1. Nico Rosberg (Mercedes)
  2. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)
  3. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
  4. Fernando Alonso (Ferrari)
  5. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
  6. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
  7. Kimi Raikkonen (Ferrari)
  8. Jean-Eric Vergne (STR-Renault)
  9. Daniil Kvyat (STR-Renault)
10. Sergio Perez (Force India-Mercedes)

Clasament piloti:
1. Nico Rosberg 25 p.
2. Kevin Magnussen 18 p.
3. Jenson Button15 p.

Clasament constructori:
1. McLaren-Mercedes 33 p.
2. Mercedes 25 p.
3. Ferrari 18 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!