Renault lanseaza noul Logan pentru Rusia
31.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

Aparent fara a fi afectat de tensiunile de ordin economic dintre Uniunea Europeana si Rusia, constructorul francez Renault tocmai a prezentat primele detalii ale noului Logan destinat pietei din Rusia. A doua generatie a sedanului familial este "complet adaptata conditiilor locale", iar comercializarea va incepe in urmatoarele luni. Productia este asigurata de uzina AvtoVaz detinuta de Alianta Renault-Nissan la Togliatti, in regiunea Samara.

Fabrica de la Togliatti, cu o capacitate de 350.000 de unitati pe an, va deveni in curand un reper major pe harta tehnica a Aliantei Renault-Nissan. Aici se mai produc vanul Lada Largus si sedanul Nissan Almera. Si tot aici urmeaza sa se mai produca un noul model Renault, precum si primul Datsun destinat pietei din Rusia.

Dezvoltat pe platforma tehnica B0, noul Logan rusesc seamana foarte mult cu versiunea Symbol comercializata in nordul Africii. Multe elemente de caroserie sunt identice cu versiunea Logan de la Dacia, vanduta in Europa, insa diferentele apar la partea din fata, redesenata. Renault nu a precizat deocamdata motorizarile care vor dota acest Logan.

Astfel, a doua generatie Logan se produce, in diverse versiuni, in Romania, Maroc, Turcia, Brazilia si Rusia. In functie de pietele de desfacere, modelul se comercializeaza sub brandurile Dacia sau Renault.

Distribuie acest articol!