T-ROC - despre viitorul SUV-urilor Volkswagen
06.03.2014
        
Distribuie acest articol!   

Am relatat recent despre conceptul T-ROC, dezvaluit de Volkswagen la editia din acest an a Salonului de la Geneva (vezi link-ul de mai jos). De aceasta data revenim cu cateva detalii suplimentare si o galerie foto.

Marea surpriza a acestui SUV cu trei usi o constituie pavilionul amovibil, format din doua parti ce pot fi depozitate in portbagaj. Altfel, masina se inscrie in segmentul C, al modelelor compacte, alaturi de Tiguan. Foloseste platforma modulabila MQB, ceea ce ii permite sa cantareasca 1.420 kg si sa aiba un ampatament de 2,60 m.

Motorul 2.0 TDI preluat de pe Golf GTD (184 CP si 380 Nm) asigura o acceleratie 0-100 km/ora in 6,9 secunde, cu un consum mediu de 4,9 litri/100 km. Transmisia 4MOTION este asociata cu o cutie DSG cu 7 rapoarte.

Dincolo de tehnologia imbarcata pe acest prototip, tipica unui show-car, T-ROC ne permite sa aruncam o privire in viitor si sa descoperim cate ceva din designul viitoarelor SUV-uri Volkswagen. Vorbim de acelasi viitor in care T-ROC se va alatura modelelor Taigun, Tiguan si Touareg, completand gama SUV a constuctorului german. Un viitor deloc indepartat!

Distribuie acest articol!