C-XR, noul SUV Citroen
21.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

In paralel cu noul SUV premium DS 6WR, Citroen prezinta anul acesta, la Beijing, si un concept de SUV realizat in parteneriat cu chinezii de la Dongfeng. La prima vedere, este foarte apropiat de C4 Aircross, deci fara ceva revolutionar. Poate ca nici nu are nevoie de asa ceva, pentru a profita de explozia inregistrata pe acest segment, in China: aproape 3 milioane de unitati anul trecut, cu o crestere de 50% fata de 2012.

Masoara 4,26 m lungime, cu 8 cm mai putin decat C4 Aircross, dar cu 10 cm mai mult decat Peugeot 2008. Celelalte cote de gabarit sunt 1,79 m latime si 1,56 m inaltime. Chiar daca a fost prezentata cu statut de concept, versiunea C-XR de la Beijing este foarte apropiata de un model de serie.

Din punct de vedere tehnic, Citroen a optat pentru transmisia pe puntea fata si tehnologia Grip Control, pentru suprafetele alunecoase. Sub capota se gaseste un motor pe benzina THP 160 dotat cu sistem Stop&Start si cuplat la o transmisie automata. Aceasta combinatie – benzina cu transmisie automata – se pare ca este indispensabila pentru a avea succes pe cea mai mare piata auto din lume.

Destinat initial pietei din China, C-XR ar putea ajunge ulterior (in cursul anului 2016) si in Europa. Ramane de vazut daca va fi inlocuitorul actualului C4 Aircross…

Distribuie acest articol!