Facelift pentru MINI Countryman
17.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

MINI Countryman isi continua drumul spre succes atat pe sosea, cat si in regim off-road. Primul model MINI cu patru usi, hayon larg, cinci locuri si optional cu tractiune integrala ofera un impuls nou marcii in segmentul premium al clasei compacte. Noul MINI Countryman dispune de un profil imbunatatit prin calitatile de "all-rounder" pentru mobilitate versatila si stil de viata activ. Datorita noilor masuri, modelul are toate calitatile de a continua povestea de succes in segmentul compact premium, o istorie concretizata in cele peste 350.000 de unitati vandute la nivel global. Noul model se evidentiaza si prin modificarile de design, performantele de condus mult imbunatatite, consumul si emisiile optimizate, dar si prin cresterea puterii pe care o ofera noua versiune MINI Cooper S Countryman. Lansarea pe piata a tuturor variantelor modelului, inclusiv varful de gama MINI John Cooper Works Countryman, va avea loc in luna iulie 2014.

Limbajul de design caracteristic caroseriei MINI se bucura de o interpretare distinctiva, care este subliniata si de accentele atractive. Dimensiunile si proportiile specifice MINI Countryman, accentuate intr-o maniera clara, exprima functionalitatea si flerul sportiv, precum si versatilitatea pe orice suprafata de rulare. Cu un nou design, grila radiatorului cu forma hexagonala caracteristica si o pozitie verticala, da un plus de forta imaginii frontale. Cu o delimitare vizuala clara, elementele de protectie de sub caroserie – in continuarea barei fata si cea spate, precum si a pragurilor laterale – reprezinta echiparea standard in combinatie cu sistemul de tractiune integrala MINI ALL4 (exceptie: MINI John Cooper Works Countryman) si cea optionala pentru toate celelalte variante de model.


Odata cu noul model, diversele variante dispun – standard sau optional – de jante din aliaj usor, cu masa redusa si proprietati aerodinamice optimizate. Optional, jantele pot fi echipate cu anvelope cu rezistenta redusa la inaintare. Bineinteles ca noul MINI Countryman dispune si de noi nuante coloristice, dintre care merita mentionate culorile Jungle Green metalizat, Midnight Grey metalizat si Starlight Blue metalizat. MINI este recunoscut pentru optiunile de personalizare, iar modelul Countryman dispune suplimentar de culori contrastante pentru acoperis si capacele oglinzilor retrovizoare, benzi decorative pentru capota si benzi Sport, precum si nuanta Piano Black pentru exterior – disponibila in premiera pentru MINI.

Nici interiorul nu a fost trecut cu vederea, astfel ca noul MINI Countryman dispune de detalii rafinate, de un confort acustic optimizat si de caracteristici premium imbunatatite. Vitezometrul si turometrul dispun de cadrane de culoare inchisa. Varful de gama MINI John Cooper Works Countryman se evidentiata prin logo-ul suplimentar John Cooper Works dispus pe instrumentul central, in timp ce butoanele de control ale aerului conditionat au o alura eleganta datorita aplicatiilor cromate. Modelul MINI Countryman poate fi echipat in continuare cu cinci locuri, cele din spate bucurandu-se de o variabilitate exceptionala si datorita posibilitatii de culisare longitudinala pe o distanta de 13 centimetri. Spatarul locurilor din spate are diferite grade de ajustare si poate fi rabatat in raport 40:20:40, astfel ca volumul portbagajului poate fi extins de la 350 de litri la un maxim de 1.170 de litri.

Portofoliul vast de motorizari cuprinde motoare cu patru cilindri, pe benzina sau diesel, si – in prezent – toate propulsoarele indeplinesc standardele de emisii EU6. Varianta MINI Cooper S Countryman beneficiaza de o crestere a puterii de 5 kW, astfel ca in prezent ofera 140 kW/190 CP. Datorita tehnologiei MINIMALISM care a fost extinsa, toate variantele modelului MINI Countryman beneficiaza de performante imbunatatite, de valori optimizate ale consumului si emisiilor, dar si de proprietati aerodinamice mult mai bune decat precedenta versiune. In echiparea standard, MINI Countryman dispune de transmisie manuala cu sase trepte, iar optional poate fi comandat cu transmisie automata cu sase viteze (exceptie: MINI One D Countryman). Sistemul de tractiune integrala MINI ALL4 este o dotare optionala pentru variantele MINI Cooper Countryman, MINI Cooper S Countryman, MINI Cooper D Countryman si MINI Cooper SD Countryman, in timp ce varful de gama MINI John Cooper Works Countryman este echipat standard cu tractiune integrala.


Siguranta pe care o ofera MINI Countryman este una remarcabila, evidentiata si de calificativul maxim – cinci stele – pe care l-a primit la testele de impact Euro NCAP. Aceasta performanta se datoreaza numeroaselor dotari standard in ceea ce priveste siguranta activa si cea pasiva. In plus, modelul dispune acum de senzor de control al presiunii pentru fiecare roata in parte si de lumini de zi.

Odata cu noul model, MINI Countryman va atrage atentia si prin calitatea inalta a echipamentelor standard, dar si prin selectia larga de optionale – toate acestea vor oferi mai multa placere a condusului, un confort sporit si posibilitati maxime de personalizare. Tehnologia LED va face parte din viata clientului MINI Countryman gratie noilor proiectoare de ceata, care includ si lumini de zi, si stopurile – toate cu tehnologie LED. Alte dotari disponibile la noul MINI Countryman sunt farurile cu xenon si lumini adaptive in viraje, Comfort Access, acoperis panoramic din sticla, aer conditionat automat, carlig de tractare ce poate fi demontat si care suporta sarcini de pana la 1.200 de kilograme, sistem de navigatie MINI, buton Sport, suspensie sport, volan sport imbracat in piele cu clapete de schimbare a vitezelor pentru transmisia automata, volan multifunctional cu tempomat, sistem de sonorizare Harman Kardon hi-fi si accesorii specifice modelului John Cooper Works.

MINI Countryman dispune de un program vast MINI Connected pentru infotainment in automobil, care se bucura de o diversitate unica de functii si de o extinderea continua a optiunilor prin aplicatiile integrate in masina cu ajutorul smartphone-urilor. Placerea condusului a fost amplificata cu ajutorul functiilor MINI specifice precum Mission Control, Dynamic Music, Driving Excitement si MINIMALISM Analyser. De asemenea, conexiunea online permite utilizarea retelelor de socializare precum Facebook, Twitter si foursquare, dar si Glympse, receptia de stiri RSS si programe de entertainment precum AUPEO!, Stitcher, Deezer, Audible, Napster/Rhapsody si TuneIn.

Distribuie acest articol!