Facelift pentru MINI Paceman
29.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

Primul Sports Activity Coupe se pregateste sa ofere un nou impuls segmentului premium al clasei compacte, prin aparitia versiunii revizuite. Noul MINI Paceman subliniaza pozitia sa exceptionala ca model deopotriva sportiv si elegant, beneficiind de noi detalii de design, de performante imbunatatite, de eficienta optimizata suplimentar, de dotari cu echipamente inovatoare si de caracteristici premium rafinate la interior. Conceptul de pionierat al automobilului – model compact cu trei usi, cu linii asemanatoare cu cele ale unui coupe – ofera o combinatie unica intre placerea condusului si functionalitate, iar optional dispune si de sistem de tractiune integrala ALL4. Acum, toate acestea sunt si mai atractive. Puterea crescuta a motorului de la noul MINI Cooper S Paceman consolideaza pozitia de lider al placerii condusului in cadrul segmentului de piata. La lansarea pe piata a faceliftului, prevazuta pentru luna iulie 2014, gama va fi completata si de noua editie a sportivului suprem: MINI John Cooper Works Paceman.

Extravagant si puternic, designul expresiv al caroseriei este scos in evidenta de liniile orizontale, proportiile dinamice si suprafetele puternic modelate, toate in stilul traditional al designului MINI. Datorita sistemului de tractiune integrala ALL4, cele mai evidente indicii ale placerii condusului sunt combinate cu sentimentul go-kart specific marcii si cu o versatilitate extinsa. Prezenta puternica a partii frontale este evidentiata, printre altele, de conturul grilei hexagonale a radiatorului. Alura de coupe a caroseriei nu ar fi completa fara usile lungi, cu geamuri fara rama. In partea din spate, portbagajul ofera un spatiu generos pentru aceasta clasa, acest lucru datorandu-se si hayonului cu deschidere larga.

Acoperisul, usor inclinat in spate, formeaza o conexiune aproape perfecta cu restul caroseriei si, optional, este disponibil in nuante contrastante. Silueta alungita este rezultatul combinatiei intre linia cursiva a acoperisului si suprafata de forma conica a geamurilor laterale, iar acum este accentuata suplimentar de noua optiune Piano Black Exterior. Reducerea masei si optimizarea proprietatilor aerodinamice se resimt si la nivelul noilor jante din aliaj usor, care – in functie de model – pot fi disponibile fie in echiparea standard, fie in cea optionala. O alta dotare optionala o reprezinta anvelopele cu rezistenta redusa la inaintare. Nu trebuie uitate nici cele doua nuante pentru vopseaua exteriorului: Jungle Green metalizat si Midnight Grey metalizat.


Noul MINI Paceman se bucura si de o accentuare suplimentara a imaginii sportive si a caracteristicilor premium ale interiorului. Acum, cadranele vitezometrului si turometrului sunt de culoare inchisa, preluand stilul de la varful de gama MINI John Cooper Works Paceman. Designului interiorului, continua abordarea cu patru locuri independente, care acum se bucura de un confort acustic optimizat. In plus, nu trebuie omise nici aplicatiile cromate ale butoanelor de control pentru aerul conditional, decoratiuni care se bucura de un nou design. In echiparea standard a interiorului intra sistemul de stocare MINI Center Rail, scaunele sport pentru conducator si pasagerul din fata, spatarele locurilor din spate sunt rabatabile individual. In consecinta, volumul portbagajului poate varia de la 330 la 1.080 de litri.

La capitolul motorizari, noul MINI Paceman ofera o placere superioara a condusului si o eficienta imbunatatita: clientii pot alege unul dintre cele patru motoare – doua pe benzina si tot atatea variante diesel -, fiecare cu patru cilindri, iar gama include si sportivul MINI John Cooper Works Paceman, echipat cu propulsor turbo cu patru cilindri, care dezvolta 218 CP. Toate variantele modelului respecta acum standardele EU6 privind emisiile si sunt echipate cu numeroase tehnologii MINIMALISM, care includ de la proprietati aerodinamice optimizate pana la consum redus de combustibil si nivel inferior al emisiilor. In plus, modelul MINI Cooper S Paceman beneficiaza de o putere marita la 190 CP. Standard, transferul puterii se realizeaza prin transmisia manuala cu sase trepte, dar optional este disponibila si o versiune automata, tot cu sase viteze. Sistemul de tractiune integrala ALL4 este echipare de baza pentru MINI John Cooper Works Paceman, in timp ce restul modelelor il au pe lista de optionale.

Sentimentul unic go-kart se datoreaza tehnologiei de calitate superioara a suspensiei care include suspensie McPherson cu tije de impingere si brate duble ranforsate pentru puntea fata, suspensie multilink pentru cea spate si servodirectie actionata electromecanic cu functie Servotronic. Printre dotarile standard se numara sasiul sport pentru toate variantele de model, Dynamic Stability Control (DSC / control dinamic al stabilitatii), in timp ce Dynamic Traction Control (DTC / control dinamic al tractiunii) cu Electronic Differential Lock Control (control electronic al blocarii diferentialului) este disponibil standard sau optional, in functie de varianta modelului.

MINI Paceman beneficiaza si de un concept integrat de siguranta, cu structura a caroseriei ce a fost optimizata in caz de accident. Numeroasele dotari standard privind siguranta includ senzor de control al presiunii pentru fiecare roata, lumini de zi, iar protectia pasagerilor este la acelasi nivel cu cea oferita de MINI Countryman, model care a obtinut calificativul "cinci stele" la testele de impact Euro NCAP.


Placerea condusului si confortul de nivel premium sunt evidentiate si de echiparea standard vasta sau de numeroasele posibilitati de personalizare. Selectia larga de dotari optionale include noile proiectoare LED de ceata cu lumini de zi, luminile de parcare cu tehnologie LED, farurile xenon sau luminile adaptive in viraje, functie de acces confort, acoperisul din sticla cu deschidere oblica, aerul conditionat automat, carligul de remorcare ce poate fi detasat si suporta sarcini de pana la 1200 kg, sistemul de navigatie MINI, butonul Sport, volanul sport imbracat in piele cu clapete de schimbare a vitezelor pentru transmisia automata, volan multifunctional cu tempomat, sistem de sonorizare Harman Kardon hi-fi si accesorii specifice modelului John Cooper Works.

Nu mai putin importanta este tehnologia avansata de interconectare, care ofera numeroase posibilitati unice de infotainment in automobil. MINI Connected asigura o integrare vasta a smartphone-urilor in automobil si o diversitate unica de functii prin extinderea continua a aplicatiilor disponibile. Actualul program include functii exclusive pentru MINI precum Mission Control, Dynamic Music, Driving Excitement si MINIMALISM Analyser. De asemenea, conexiunea online permite utilizarea retelelor de socializare precum Facebook, Twitter, foursquare si Glympse, receptia stirilor RSS si programe de entertainment precum AUPEO!, Stitcher, Deezer, Audible, Napster si TuneIn Radio.

Distribuie acest articol!