Noua gama Renault Megane, lansata oficial in Romania
04.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

Renault Romania a lansat oficial noua gama Megane cu facelift, in cadrul unui eveniment centrat pe ideea „Practical gets beautiful”. Prezentarea noilor modele a fost completata de lansarea proiectului Renault Store, un nou concept de showroom, mai modern si mai eficient. Cei peste 120 de invitati prezenti la eveniment, jurnalisti si persoane publice, au fost placut impresionati de noul design, dar si de echiparea de top a masinilor, ce au fost prezentate intr-un cadru decontractat si neconventional.

Familia Megane adopta noua identitate de marca Renault inaugurata de modelele Clio 4 si Captur, prin elemente de design specifice. Partea frontala integreaza in mod natural si armonios sigla Renault supradimensionata, amplasata pe o suprafata glossy black, ce ofera modelelor un plus de dinamism si expresivitate.

Noua gama Megane se aliniaza coerent strategiei si viziunii de marca Renault, atat din punct de vedere al designului, cat si al echipamentelor pe care le propune clientilor. Confortul si siguranta noului Megane sunt asigurate prin tehnologii avansate, Renault R-Link si Visio System. Ecranul tactil, oferit de Renault R-Link, este gazda unui sistem care integreaza toate functiile multimedia – sistem de navigatie, radio, telefonie si audio streaming. Un joystick, amplasat pe consola centrala vine sa completeze modurile de comanda ale sistemului.

Visio System dispune de o serie de camere de luat vederi, amplasate strategic pentru a semnala obstacole prin declansarea unor semnale de atentionare in cazul depasirii marcajelor albe, iar farurile de intalnire sunt actionate automat pentru o participare optima la trafic. Pentru cei ce prefera un condus sportiv, noul Megane R.S., dispune, in premiera pe piata, de functia R.S. Replay integrata in Renault R-Link, ce ofera posibilitatea vizualizarii si partajarii traiectoriei, dar si a senzatiilor traite la volan.

Noile modele Megane propun doua versiuni de motorizari Energy, care au fost concepute acordand o atentie speciala consumului redus, emisiilor scazute de CO2 si nivelului de silentiozitate. La capitolul motoare pe benzina, este de notat noul Energy TCe 130, care se remarca printr-un comportament suplu si reactiv, oferind o dinamica buna inca de la turatii joase. Consumul este redus cu 15% (mai mult de 1 litru/100km) fata de generatia anterioara, 1,4 TCe 130 CP. In segmentul diesel, Megane propune eficientul Energy dCi 130, un grup motopropulsor rezultat din expertiza Renault in Formula 1, fiind unul dintre cele mai puternice motoare din categoria sa. Este de remarcat supletea prin care urca facil in turatii pana la 4.500 rot/minut, dar si performantele superioare ce sunt insotite de un consum redus. Mai mult, noua gama Megane ofera in premiera pentru noul TCe 130 cuplat cu transmisia automata EDC (Efficient Dual Clutch), care imbina confortul unei cutii de viteze automate cu reactivitatea si sobrietatea unei cutii de viteze mecanice. Schimbarea vitezelor se face automat, comanda fiind asigurata de un computer care selecteaza treapta potrivita. Pentru optimizarea randamentului si a consumului, Renault a ales o transmisie EDC cu dublu-ambreiaj „uscat”, pentru un consum mixt de numai 5,6 litri/100 km.

Preturile de lista pornesc de la 14.100 euro cu TVA, pentru versiunea Pro 1,6 110 CP si ajung la 21.500 euro cu TVA, pentru versiunea GT Line Energy 1,6 dCi 130 CP. Pentru clientii care vor achizitiona prin programul Rabla 2014, noul Megane are un pret de intrare de 10.150 euro cu TVA, pret calculat tinand cont de contravaloarea unui tichet Rabla in noul program si de avantajul comercial acordat de Renault clientilor ce vor opta pentru acest model.

Distribuie acest articol!