Noul Nissan Murano, un japonez in stil american
28.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

Noua generatie a SUV-ului Murano, varful de gama de la Nissan, isi va face debutul pe piata pana la finele acestui an. Premiera oficiala s-a consumat in cadrul Salonului de la New York, SUA fiind principala piata de desfacere a acestui model.

Apropiata de conceptul Resonance, prezentat anul trecut, la Detroit, versiunea de serie a celei de-a treia generatii Nissan Murano adopta noua identitate stilistica a marcii, cu grila frontala "in V", pavilion plonjat spre spate, stopuri in forma de bumerang si un aspect general avangardist.


Noul Murano se anunta mai putin gurmand decat predecesorul sau, gratie aerodinamicii optimizate cu 16% (coeficientul aerodinamic este de 0,31) si greutatii reduse cu 59 kg. Sub capota se afla un benzinar V6 de 3,5 litri si 260 CP. Cu siguranta, oferta pentru Europa va include si un agregat diesel.

Printre atractiile noului model se numara trapa panoramica mai mare cu 29% fata de actuala generatie si a carei deschidere a fost marita cu peste 40%. Plansa de bord a fost simplificata si rafinata – include doar 10 butoane (fata de 25, la generatia a doua), mult mai intuitive. La exterior, camerele video acopera 360 de grade, iar dotarile inteligente includ tempomat adaptiv, detector pentru unghiul mort si franare automata de urgenta.

Distribuie acest articol!