Volkswagen lucreaza la noul Phaeton
04.04.2014
        
Distribuie acest articol!   

Cea mai mare limuzina din gama Volkswagen va avea in curand un succesor. Elegantul si conservatorul Phaeton va fi inlocuit cu cea de-a doua generatie. Contrar zvonurilor, Volkswagen nu renunta la acest model – decizie fireasca, avand in vedere ca este unul reprezentativ. Mai mult, constructorul german spera sa cucereasca noi clienti cu cea de-a doua generatie si preconizeaza o crestere consistenta pe pietele din Asia, in special in China, precum si in Rusia.

Este de asteptat ca numele Phaeton sa fie pastrat si la a doua generatie. Din punct de vedere tehnic, va fi construita pe platforma MLB. Dezvoltarea noii platforme presupune si implementarea unor tehnologii inovatoare, care ar putea fi transferate, ceva mai tarziu, la modele mai accesibile din gama VW.

Reamintim, motorul de intrare al primei generatii a fost un V6, in timp ce varful l-a constituit un spectaculos W12. Deocamdata nu se stie nimic in privinta motorizarilor celei de-a doua generatii, insa mai mult ca sigur ca traditia propulsoarelor impresionante se va pastra!

Distribuie acest articol!