Alessandro Zanardi, ambasador al marcii BMW
13.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

Pilotul italian Alessandro Zanardi a fost desemnat noul ambasador al marcii BMW. In aceasta calitate, pilotul oficial BMW nu doar ca va reprezenta brandul participand in competitii precum Blancpain Sprint Series, ci si in afara circuitului. De mai multi ani, Zanardi face parte din familia BMW. Datorita istoriei personale, italianul in varsta de 47 de ani este un model remarcabil. In 2001, dublul campion din ChampCar si fost pilot in Formula 1 si-a pierdut ambele picioare intr-un teribil accident suferit intr-o cursa. Pentru Zanardi, acest lucru nu a insemnat sfarsitul ambitiilor sale sportive, ci inceputul unei noi cariere care a dus la o serie de succese: o revenire senzationala in motorsport si medalii de aur la Jocurile Paralimpice.

Dupa numai doi ani de la teribiul accident, Zanardi a revenit in motorsport, concurand in modele de curse BMW special modificate pentru nevoile sale. In FIA World Touring Car Championship (WTCC – campionatul mondial destinat turismelor) el a sarbatorit patru victorii alaturi de ROAL Motorsport. In total, a participat la peste 100 de curse in aceasta competitie in perioada dintre 2005 si 2009. In timpul ultimului sau sezon din WTCC, Zanardi si-a inceput cea de-a doua cariera, in paraciclism, iar marele sau vis a devenit realitate: a participat la Jocurile Paralimpice de la Londra, in 2012. Acest eveniment avea sa fie un succes rasunator pentru pilotul din Bologna, care a castigat doua medalii de aur si una de argint. In 2014, el a sarbatorit revenirea in motorsport: ca pilot oficial BMW, Zanardi participa in Blancpain Sprint Series, cu un model BMW Z4 GT3 inscris de ROAL Motorsport.

"Sunt foarte mandru sa devin ambasador al marcii BMW", a declarat Zanardi. "BMW este precum a doua familie pentru mine si, de-a lungul ultimilor ani, nu numai ca am avut parte de momente fericite impreuna pe circuit, ci am devenit si prieteni buni. Anul acesta, deja a fost un moment fericit ca am revenit in curse ca pilot oficial BMW – iar faptul ca acum voi reprezenta acest brand legendar ca ambasador este fantastic. Increderea pe care familia BMW mi-o acorda inseamna foarte mult pentru mine. Astept cu nerabdare sa reprezint acest brand fantastic care este BMW la evenimente din lumea intreaga."

Ca ambasador al marcii, Zanardi va fi prezent personal pentru a reprezenta brandul la diferite evenimente de pretutindeni. In plus, va lua parte la evenimente interne cu angajatii si cu conducerea. Urmatoarea cursa din Blancpain Sprint Series la care va participa va avea loc la Brands Hatch. Acest circuit din comitatul englez Kent este un loc foarte special pentru Zanardi: este locul unde a castigat cele doua medalii de aur si una de argint la Jocurile Paralimpice din 2012.

Distribuie acest articol!