Concept Skoda Yeti Xtreme, in stil rally raid
25.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

Skoda Yeti Xtreme este un concept-car destinat Festivalului de la Worthersee, care anul acesta se desfasoara in perioada 28-31 mai. Este a doua creatie cu care Skoda se va prezenta la celebra reuniune a fanilor Grupului VW, alaturi de Skoda Citijet (vezi link-ul de mai jos). Impreuna cu cele doua concepte Skoda, la Worthersee 2014 vor mai fi prezentate SEAT Ibiza Cupster, Audi A3 clubsport quattro si doua prototipuri Volkswagen derivate din Golf GTI.


Aceasta declinare unicat a binecunoscutului crossover compact are un profil sportiv, inspirat din lumea rally raidurilor. Caroseria a fost vopsita in gri, cu elemente contrastante in galben. Parasocurile si pasajele rotilor au fost redesenate, astfel incat sa se asorteze cu rotile supradimensionate, cu jante pe 17 inch.

Interiorul combina aluminiul cu alcantara si fibra de carbon si ofera spatiu pentru patru persoane, pe scaune sport individuale. Portbagajul este destinat rotii de rezerva si rampelor ce se folosesc in cazul in care masina se impotmoleste in bancurile de nisip.


Suspensia este reglabila pe inaltime, iar sub capota se afla un TSI de 1.8 litri care dezvolta 152 CP si 250 Nm. Puterea este transmisa la cele patru roti prin intermediu unei cutii DSG cu dublu ambreiaj. Yeti Xtreme accelereaza 0-100 km/ora in 9 secunde si atinge viteza de varf de 192 km/ora.

Distribuie acest articol!