Constructorii auto sunt optimisti pentru 2014
06.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

Conform ultimelor previziuni, piata auto mondiala ar trebui sa ajunga in 2014 la 88 milioane de exemplare vandute. Cresterea fata de anul precedent ar urma sa fie de 2%, estimeaza constructorii auto.

Conform asteptarilor, Organizatia Internationala a Constructorilor de Automobile  (OICA) anticipeaza cresteri importante pe cele doua piete majore, China (+8%) si SUA (+5%). Cifre ce par destul de optimiste, daca tinem cont, de pilda, de masurile adoptate recent de autoritatile din China, cu scopul de a limita numarul de automobile si de a reduce poluarea in marile orase!


In mod surprinzator, si in Australia este asteptata o crestere de 5%, chair daca in prezent aceasta piata se confrunta cu probleme. In schimb, pentru Rusia si Japonia sunt prevazute scaderi importante, de -5%, respectiv -10%!

Cat despre Europa, cresterea de aici va fi mai mica. Principala piata de pe batranul continent, Germania, va avea o crestere de +2%, in timp ce Franta va fi, in general, o piata stabila.

Referitor la cresterea preconizata pentru Europa, in 2014, Sorin Iacob, General Manager Eurotax Romania, ne-a declarat: "Din analizele noastre reiese ca in cea de-a treia luna a anului in curs,  vanzarile de autovehicule noi au crescut cu 10,6% in spatiul Uniunii Europene. Iar daca trendul ascendent s-ar pastra pana la finele anului, piata auto europeana ar putea depasi 13,3 milioane de exemplare vandute, adica o crestere anuala de aproximativ 8 procente. Insa o apreciere anuala de 5% este mai realista deoarece se preconizeaza o diminuare a ritmului de crestere incepand cu luna septembrie”.

Distribuie acest articol!