Formula 1, Monaco: Rosberg, la al doilea triumf in 2014
25.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

Nico Rosberg (Mercedes) si-a trecut in cont cel de-al saselea pole din cariera, cu unul mai mult decat celebrul sau tata Keke. Germanul a castigat cursa de anul trecut plecand din pole. Top 10 pe grila de start a fost completat, in aceasta ordine, de Hamilton, Ricciardo, Vettel, Alonso, Raikkonen, Vergne, Magnussen, Kvyat si Perez.

Rosberg a facut si de aceasta data o cursa fara greseala si, asa cum se intampla de cele mai multe ori la Monte Carlo, victoria i-a revenit celui care a plecat din pole. La fel ca in sezonul trecut, Nico Rosberg a condus fiecare tur din Marele Premiu al Principatului Monaco.El a fost implicat intr-o lupta intensa cu Lewis Hamilton de la start pana aproape de sosire, gestionarea pneurilor si a consumului de combustibil fiind factorii cheie care au decis invingatorul.

Este a doua victorie a germanului in actualul sezon, dupa cea din debut, din Australia. Rosberg a fost urmat pe podium de coechipierul sau Lewis Hamilton, care a reusit sa-si pastreze pozitia secunda in ciuda presiunii puse asupra sa de Ricciardo, in ultimele tururi.

Pentru Mercedes este al sasele succes din tot atatea curse disputate in sezonul 2014. Printre abandonurile de la Monte Carlo se numara si cel al campionului en titre, Sebastian Vettel, din motive tehnice.

Urmatoarea cursa este programata pe 8 iunie, la Montreal, in Canada. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi la Monte Carlo, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Monaco 2014:
 1. Nico Rosberg (Mercedes)
 2. Lewis Hamilton (Mercedes)
 3. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault)
 4. Fernando Alonso (Ferrari)
 5. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)
 6. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 7. Felipe Massa (Williams-Mercedes)
 8. Jules Bianchi (Marussia-Ferrari)
 9. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
10. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes)

Clasament piloti:
1. Nico Rosberg 122 p.
2. Lewis Hamilton 118 p.
3. Fernando Alonso 61 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 240 p.
2. Red Bull Racing-Renault 99 p.
3. Ferrari 78 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!