Formula 1, Spania: Sagetile argintii, fara rival!
11.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

Pentru prima data in istorie, Mercedes a obtinut al cincilea pole position consecutiv si, pentru a doua oara in acest sezon, a ocupat primele doua pozitii pe grila de start. Lewis Hamilton a obtinut al 35-lea pole position din cariera sa si al patrulea in acest an, fiind secondat pe grila de coechipierul Nico Rosberg. Top 10 pe grila a fost completat, in urmatoarea ordine, de Ricciardo, Bottas, Grosjean, Raikkonen, Alonso, Button, Massa si Vettel.


Sagetile argintii Mercedes si-au reconfirmat suprematia si in etapa de la Barcelona, plasandu-si pilotii pe primele doua locuri de pe podium, la capatul unei curse in care diferenta dintre duo-ul Hamilton – Rosberg si „restul lumii” a fost evidenta. Hamilton si-a trecut in cont cea de-a patra victorie din acest an si a preluat sefia in clasamentul pilotilor, in timp ce pentru Mercedes este al cincilea succes din tot atatea curse disputate in 2014.


De remarcat revenirea campionului en titre, Sebastian Vettel, care a fost retrogradat pe grila de start pana pe pozitia a 15-a,din cauza schimbarii cutiei de viteze. Cu toate acestea, germanul a facut o excelenta cursa de recuperare si a terminat al patrulea.

Urmatoarea cursa este programata pe 25 mai, la Monte Carlo. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi in Spania, precum si situatia la varf in cele doua clasamente.

MP Spania 2014:

 1. Lewis Hamilton (Mercedes)
 2. Nico Rosberg (Mercedes)
 3. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault)
 4. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault)
 5. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
 6. Fernando Alonso (Ferrari)
 7. Kimi Raikkonen (Ferrari)
 8. Romain Grosjean (Lotus-Renault)
 9. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
10. Nico Hulkenberg (Force India-Mercedes)

Clasament piloti:
1. Lewis Hamilton 100 p.
2. Nico Rosberg 97 p.
3. Fernando Alonso 49 p.

Clasament constructori:
1. Mercedes 197
2. Red Bull Racing-Renault 84 p.
3. Ferrari 66 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!