Lamborghini Huracan, donatie pentru politia italiana
26.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

In mod traditional, Lamborghini doneaza periodic politiei italiene cate un exemplar reprezentativ, pentru uzul in situatii limita. Asa se face ca, zilele trecute, Stephan Winkelmann, presedintele Automobili Lamborghini, i-a inmanat sefului politiei italiene, Alessandro Pansa, un exemplar special al noului model Huracan LP 610-4. Ceremonia a avut loc la ”Museo delle Auto Storiche della Polizia di Stato” din Roma.


Noul Huracan LP 610-4 inlocuieste exemplarul Gallardo aflat la datorie de sase ani si va intra efectiv in serviciu pana la finele acestui an. Va fi folosit la mentinerea ordinii pe drumurile publice, pentru interventii la accidente si in activitatea de preventie a crimei organizate. Este dotat cu un motor V10 de 5,2 litri care dezvolta 610 CP. Performante: 0-100 km/ora in 3,2 secunde, 0-200 km/ora in 9,9 secunde si viteza maxima 325 km/ora.


Ca orice masina de politie, dispune de sirena si un bloc aerodinamic cu lumini speciale amplasat pe pavilion. Dintre dotarile speciale merita amintit sistemul Proof Video Data, care monitorizeaza traseul parcurs in timpul urmaririi suspectilor si transmite in timp real imagini HQ, precum si spatiul refrigerat destinat transportului de organe si un defibrilator.

Distribuie acest articol!