Lexus explica noul sau calandru
05.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

Kiyotaka Ise, presedintele Lexus, a explicat recent ideea care a stat la baza noului calandru in stil "nicovala", care defineste vizual noile modele ale constructorului premium nipon. Incepand cu LF-Gh, conceptul prezentat in 2011, care a stat la baza actualului sedan GS, calandrul masiv, ce aduce cu o nicovala rasturnata, a devenit un element important si totodata controversat pentru noua identitate stilistica a marcii.

Iata cum explica presedintele Lexus noul calandru, care este creatia designerului Katsuhiko Inatomi: "Pana acum ne-am concentrat pe eleganta. De acum adaugam mai multa prezenta vizuala acestei elegante, astfel ca un automobil Lexus sa poata fi identificat imediat. Pana acum, acest aspect a fost putin neglijat…"

Ideea de baza pentru noul calandru este de a imbina grila frontala cu priza de admisie a aerului din partea inferioara a parasocului, accentuand alura automobilului prin intermediul unui punct central proeminent. Impresia creata va fi diferita in functie de model (sport, SUV, sedan), prin locul in care va fi amplasat acest punct central (mai jos sau mai sus), dar si prin culoarea si finisarea grilei.

Lexus incearca sa-si impuna astfel noua identitate vizuala, in duelul dur pe care in poarta cu principalii rivali europeni, BMW, Mercedes si Audi. In imaginea de mai sus este modelul Lexus RC F Sport cu noul calandru.

Distribuie acest articol!