Nissan revine in segmentul compactelor, cu Pulsar
21.05.2014
        
Distribuie acest articol!   

Dupa multi ani de absenta, Nissan revine pe piata europeana a hatchback-urilor compacte cu noul Pulsar. Un concurent interesant pentru referintele din segment, gen Volkswagen Golf sau Peugeot 308, care apare la 8 ani de la oprirea productiei celei de-a doua generatii Almera. Nissan se intoarce astfel in cea mai competitiva si in acelasi timp cea mai importanta categorie de pe piata auto europeana.

Pulsar afiseaza la exterior elementele actuale de identitate vizuala ale marcii si surprinde prin dimensiunile neasteptat de generoase pentru o compacta. Masoara 4,39 m lungime si are un ampatament de 2,70 m, ceea ce se reflecta in habitaclul spatios. Un alt punct forte al noului Nissan Pulsar il constituie tehnologia de la bord, incepand cu numeroasele sisteme de siguranta, inclusiv cele de detectare a obiectelor in miscare sau de monitorizare a unghiului mort. Oferta este completata de farurile cu LED, sistemul de navigatie NissanConnect si AVM-Vision 360. Acesta din urma ofera o viziune de ansamblu asupra masinii, gratie celor patru camere video, facilitand manevrele de parcare.

La momentul lansarii, Pulsar va fi disponibil cu doua motoare, un diesel 1.5 dCi de 110 CP si 260 Nm si un benzinar 1.2 DiG-T de 115 CP. Un alt motor pe benzina, de 190 CP, va completa gama in 2015. De asemenea, Pulsar va beneficia de noua transmisie Nissan Xtronic.

Conceput in Europa si destinat pietei de be batranul continent, Pulsar se va asambla la uzina Nissan de la Barcelona. Va fi disponibil de la toamna, iar preturile urmeaza sa fie anuntate in urmatoarele luni.

Distribuie acest articol!