BMW i8 - primele livrari
10.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Intr-o ceremonie organizata zilele trecute, la BMW Welt, au fost livrate primele opt modele BMW i8. Evenimentul marcheaza astfel si debutul pe sosele a primului automobil echipat cu faruri cu tehnologie laser.

Astfel, BMW i8 intra in istorie nu numai prin tehnologia de propulsie plug-in hibrid revolutionara pentru un automobil sport si pentru materialele folosite, dar si ca primul automobil care duce tehnologia luminilor la un nou nivel. La eveniment au participat Roland Kruger, directorul de vanzari si marketing BMW Group Germania, si Helmut Schramm, directorul de productie automobile electrice la Fabrica BMW Leipzig, precum si personalitati din Germania, cum ar fi prezentatorul german Thomas Gottschalk si actorul Thomas Kretschmann.


Debutul BMW i8 va marca, alaturi de farurile cu tehnologie laser,  o serie de premiere mondiale. Tehnologia inovatoare a sasiului garanteaza performante de masina sport cu un consum conform ciclului UE de testare de numai 2,1 litri per 100 km. Pentru atingerea acestor performante, BMW i8 foloseste un sistem de propulsie plug-in hybrid care dispune de doua motoare electrice, un propulsor pe benzina de 1,5 litri si 170 kW/231 CP si doua cutii de viteza pentru o acceleratie 0-100 km/h de numai 4,4 secunde. Coordonat electronic, sistemul de propulsie poate asigura propulsia, tractiunea fata sau tractiunea integrala, in functie de situatie.

Noul BMW i8 se remarca si prin folosirea materialelor inovatoare. Asemeni BMW i3, se bazeaza pe o structura BMW LifeDrive, care combina un sasiu de aluminiu cu o caroserie realizata din fibra de carbon. Gama extinsa de materiale ultrausoare, care include, de exemplu pentru luneta, sticla ranforsata chimic similara celei folosite la telefoanele mobile, asigura o masa totala de sub 1.500 kg, remarcabila pentru un automobil plug-in hibrid.

Distribuie acest articol!