CNR: Delecour s-a impus in Transilvania Rally
23.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Fostul vicecampion mondial Francois Delecour a castigat Transilvania Rally 2014, la finele saptamanii trecute. Revenit la volanul masinii cu care s-a impus in doua sezoane din CNR, Peugeot 207 S2000, francezul a dominat fara probleme cea dea patra etapa a sezonului curent.

Cu totul altfel au stat lucrurile in privinta celorlalte locuri de pe podium, lupta fiind foarte stransa, cu spectaculoase rasturnari de situatie. In cele din urma, al doilea s-a clasat Edwin Keleti, iar al treilea a terminat Dan Girtofan, cu a sa Skoda Fabia S2000.

Cu Francois Delecour lider, lupta pentru celealte doua pozitii ale podiumului s-au dat intre Edwin Keleti, Dan Gartofan, Manfred Stohl si Simone Tempestini. Pe speciala a sasea Dan Gartofan si Simone Tempestini au avut probleme, iar Edwin Keleti a urcat pe locul secund, pozitie pe care a si terminat raliul.

Francois Delecour nu a avut nicio problema reala in lupta pentru victorie in etapa a patra a sezonului si si-a consolidat si pozitia de lider in ierarhia generala. “A fost un raliu dificil din cauza ploii in prima zi. A fost greu sa ne alegem pneurile. Imi plac raliurile de macadam, mai mult decat cele astfalt si aici probele au fost combinate perfect. Am fost foarte norocos pe prima proba cand am iesti cativa metri de pe drum si nu am atins nimic. Asa sunt eu, un om fericit si norocos”, a spus pilotul francez.

Simone Tempestini, pe locul 4, Manfred Stohl pe 5, Marco Tempestini pe 6, Sebastian Barbu pe 7, Gergo Szabo pe 8, Andrei Cascaval pe 9 si Rares Tomita pe 10 sunt pilotii care au terminat in puncte la general editia din 2014 a Transilvania Rally.

Aflat la prima participare intr-un raliu din Romania, austriacul Manfred Stohl a facut spectacol si s-a aflat la un moment dat chiar si in postura de lider. In final, fostul campion mondial din P-WRC s-a impus la clasa 3. “Am promis de multe ori ca vin sa concurez la un raliu din Romania si ma bucur ca s-a intamplat la Cluj, pentru ca am multi prieteni aici si imi place orasul. Ma bucur ca am reusit sa incep raliu cu o victorie de proba speciala si sunt multumit de rezultat. Este un campionat puternic, cu masini puternice, si sper sa concurez si la urmatorul raliu”, a spus la finalul raliului Manfred Stohl.

Urmatoarea etapa din CNR va fi gazduita de Bacau, in perioada 25-26 iulie 2014.

Foto: RallyPhoto.ro

Distribuie acest articol!