Dubla Audi, la Le Mans 2014
15.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

Audi a stralucit din nou in cea mai cunoscuta cursa de anudranta din lume, cea de 24 de ore de la Le Mans. Victoria de anul acesta este a 13-a reusita (in decursul a 15 ani) de constructorul german, in aceasta intrecere. Audi are acum cu doar trei victorii mai putin decat Porsche, care detine recordul absolut.

Lupta s-a dat de aceasta data in trei, intre Audi, Toyota si Porsche. Toyota pornea ca mare favorita si partial a confirmat asteptarile, obtinand clasarea in pole position si dominand prima parte a cursei. A fost apoi randul celor de la Porsche sa preia sefia si sa viseze frumos la victorie inca din primul an al revenirii lor in anduranta. Insa problemele tehnice i-au privat de un rezultat exceptional si le-au dat cale libera spre victorie rivalilor de la Audi (cu R18 e-tron quattro).

Pentru Audi, Le Mans 2014 a inceput cu stangul si s-a terminat mai bine decat in cele mai optimiste pronosticuri. Cu o masina (nr. 1) distrusa in timpul antrenamentelor oficiale, cu o alta masina (nr. 3) iesita din cursa din cauza unui incident petrecut in timpul unei averse de ploaie si cu destule probleme tehnice, Audi a avut forta sa revina si sa ocupe in final primele doua locuri pe podium.

Asadar, podiumul la Le Mans 2014 a fost ocupat de Audi nr. 2 (Treluyer – Fassler – Lotterer), secondat de Audi nr. 1 (di Grassi – Gene – Kristensen) si Toyota nr. 8 (Davidson – Lapierre – Buemi). Acestia sunt si ocupantii primelor locuri si in categoria LMP1. La LMP2 s-a impus un monopost Zytek-Nissan Jota (Dolan – Tincknell – Turvey), la GTE Pro a castigat un Ferrari de la AF Corse (Bruni – Vilander – Fisichella), iar la GTE Am, un Aston Martin (Poulsen – Heinemeier Hansson – Thiim).

Distribuie acest articol!