Geely si Volvo, dupa modelul Volkswagen - Audi?
02.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

De cativa ani, constructorul suedez Volvo a fost achizitionat de chinezii de la Geely. In toti acesti ani, diriguitorii gigantului asiatic si-a pus problema pozitionarii celor doua marci pe piata. In cele din urma, a fost stabilita strategia ce urmeaza a fi adoptata de Volvo, dar si de Geely.

Si in acest caz, se pare ca rivalii germani sunt cei care au furnizat exemplul de urmat. Mai exact, Volvo si-a stabilit ca referinta marca Audi, in timp ce pentru Geely tinta este Volkswagen. Doar ca, spre deosebire de concernul german, raporturile dintre Geely si Volvo vor fi de tip fraternal, si nu filial.

Dupa cum a declarat Li Sufu, boss-ul de la Geely, Volvo se va pozitiona ca producator de lux, in timp ce Geely va oferi modele de calitate superioara, la preturi pe masura. Asadar, exact ca in cazul Audi – Volkswagen.

Insa nu doar cei de la Geely au ales acest model de urmat! Reamintim ca un alt constructor chinez, Qoros, si-a propus si el sa rivalizeze cu Volkswagen. Si se pare ca o face foarte bine inca de la debut!

Distribuie acest articol!