MINI, tot mai mare - in premiera, cu cinci usi!
05.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

La doar cateva luni dupa lansarea pe piata a noului MINI, marca premium din Marea Britanie isi extinde portofoliul de modele prin adaugarea unei variante complet noi de caroserie – MINI cu cinci usi – o premiera in istoria brandului. Noul model combina placerea condusului specifica MINI, caracterul distinctiv si rafinamentului celei de-a treia generatii a modelului, dar si caracterul practic imbunatatit oferit de spatiul suplimentar. Designul exterior caracteristic al automobilului premium de clasa mica este transferat in cel mai autentic mod in proportiile specifice ale noii caroserii, prin adaugarea celor doua usi din spate. Noul model este pregatit pentru debutul pe piata, inclusiv Romania, in ultima parte a acestui an.


Cu un ampatament extins cu 72 mm si o caroserie lungita cu 161 mm in comparatie cu dimensiunile MINI cu trei usi, modelul cu cinci usi ofera o libertatea mai mare de folosire a interiorului. In spate sunt trei locuri separate, iar pasagerii care le utilizeaza beneficiaza de o crestere a spatiului pentru cap cu 15 mm si o extindere a latimii interioare cu 61 mm la nivelul coatelor. In plus, portbagajul este mai mare cu 67 de litri decat noul MINI cu trei usi, volumul total fiind de 278 de litri. Nivelul ridicat de versatilitate a automobilului este sustinut si de rabatarea spatarului banchetei in raport 60:40. Aceasta permite cresterea volumului portbagajului la 941 de litri.


La lansarea pe piata a modelului MINI cu cinci usi, gama va inregistra un consum mediu mixt cuprins intre 5,9 si 3,6 l/100 km, iar emisiile CO2 intre 136 si 95 g/km. Oferta va cuprinde patru motoare, toate cu tehnologie MINI TwinPower Turbo. Un propulsor pe benzina, cu trei cilindri, care dezvolta un maxim de 100 kW/136 CP echipeaza MINI Cooper (5 usi). Puterea motorului pe benzina, cu patru cilindri, de la MINI Cooper S (5 usi) este de 141 kW/192 CP. Noul MINI Cooper D (5 usi) este echipat cu un motor diesel cu trei cilindri, care dezvolta 85 kW/116 CP. Suplimentar, MINI Cooper SD (5 usi) este disponibil in premiera cu noul motor diesel de 2,0 litri, cu patru cilindri, care ofera 125 kW/170 CP. Toate variantele de motorizare ale noului MINI 5 usi indeplinesc standardele EU6 privind emisiile.


La fel ca la oricare alt MINI, cea mai noua generatie de motoare asigura un echilibru exceptional intre placerea condusului si consumul de combustibil. Acesta este sustinut de nou dezvoltatele transmisii, manuala cu sase trepte si Steptronic cu sase viteze, precum si de numeroasele tehnologii MINIMALISM de eficientizare a consumului. Renumitul sentiment go-kart oferit de MINI pe sosea este garantat datorita versiunii specifice modelului a tehnologiei rafinate a suspensiei. Sistemul Dynamic Damper Control (controlul dinamic al suspensiei) cu amortizoare ajustabile este disponibil optional, asa cum sunt si modurile MINI de condus, cele care asigura o abordare potrivita a performantelor si confortului.

MINI cu cinci usi beneficiaza si in alte privinte de standardele inalte ale noii generatii de modele, cum ar fi calitatea materialelor si a manoperei, siguranta, acustica, confortul fonic si de vibratii, precum si dotarile inovatoare. Noul concept de afisare si operare poate fi suplimentat cu un computer de bord cu monitor de pana la 8,8 toli (22,35 cm), dispus in instrumentul central, precum si de MINI Controller cu suprafata tactila. Optional, un inel LED luminos pentru instrumentul central ofera indicii vizaule pentru diverse situatii de condus, precum si numeroase functii activate de conducator (precum turatie, senzori de parcare, operare volum sau clima, informatii navigatie, modul de condus, conectare bluetooth etc). Alte echipamente disponibile includ faruri LED, proiectoare LED de ceata, lumini ambientale si functia Acces confort (usile se pot incuia si descuia din exterior fara utilizarea directa a cheii). Gama de sisteme optionale de asistare a conducatorului include, pentru prima data in acest segment, Head-Up Display, care se extinde deasupra coloanei de directie. MINI cu cinci usi dispune si de Driving Assistant, tempomat activ bazat pe camera video, avertizare de coliziune si de pietoni cu functie initiala de franare, asistare a fazei lungi, detectare a indicatoarelor rutiere, Parking Assistant si camera pentru mers inapoi.

Suplimentar, numeroase functii suplimentare, care pot fi integrate in automobil prin retelele de socializare si aplicatiile de infotainment, sunt disponibile acum atat pentru terminalele smartphone Apple iOS, cat si pentru cele cu sistem Android prin functia Apps.

Distribuie acest articol!