Opel se va concentra pe SUV-uri
02.06.2014
        
Distribuie acest articol!   

In incercarea de a-si creste rentabilitatea, constructorul german Opel, detinut de gigantul american General Motors, incearca sa-si diversifice gama. Iar cea mai promitatoare varianta pare sa fie dezvoltarea ofertei de SUV-uri.

Se stie ca, in prezent, Opel pregateste un SUV de dimensiuni mari, a carui linie stilistica este inspirata de conceptul Monza, prezentat toamna trecuta, la IAA Frankfurt. Nu va fi insa singurul SUV care isi va face intrarea in gama! In cazul modelelor Meriva si Zafira, viitoarea generatie va adopta o noua alura! Se va renunta la arhitectura de MPV (monovolum), in favoarea celei de SUV, mult mai apreciata in acest moment, pe piata auto mondiala. Noile Meriva si Zafira vor fi dezvoltate in cooperare cu PSA Peugeot Citroen si isi vor face debutul in 2016. Viitoarea Zafira se va asambla in Franta, pe liniile PSA de la Sochaux, in timp ce Meriva va fi produsa in fabrica Opel din Spania, de la Zaragoza.

Asadar, cel putin trei modele SUV isi vor face intrarea in gama Opel, in urmatorii ani. De altfel, ofensiva de noutati pregatita de constructorul german vizeaza nu mai putin de 23 de noi modele si 13 noi motorizari, pana in 2022.

Distribuie acest articol!